Při natáčení seriálu z kriminálního prostředí prostě musí občas herec zatnout zuby. Herec Pavel Řezníček (52), který ztvárňuje hlavní postavu profesora kriminologie Taubera, si natáčení příliš neužíval. „Na člověka tady padá tíseň při pohledu na některé nástroje, o kterých tuší, na co se asi používají… Byl jsem rád, že už to máme za sebou,“ říká Pavel Řezníček alias Profesor T., který v pitevně mezi „mrtvolami“ točil hned několik scén.

Natáčení muselo být pro herce skutečně nepříjemné, protože ne úplně často se jim „poštěstí“ zahrát si přímo v místě, kde se pracuje s mrtvolami. „V pitevně jsme museli z hygienických a obecně zdravotních důvodů pod herce instalovat igelit, aby se kůží nedotýkali ničeho, na čem běžně leží skutečné mrtvoly,“ dodává producent seriálu.

A proč se točilo právě v pitevně? Profesor T. se totiž bude snažit přijít na kloub zapeklitému případu dvojnásobné vraždy. Vyšetřování mu ale zkomplikuje akutní zánět slepého střeva, při kterém je hospitalizován do nemocnice.

V českých vodách to ale není první případ, kdy se herci museli připravit na hraní v takto pochmurném prostředí. Například při natáčení komedie ‚Jak utopit doktora Mráčka‘ musel Jaromír Hanzlík hrát dokonce v márnici. „Protože jsem dost citlivý na různé pachy, byl to pro mě dost nepříjemný zážitek. Všude tam byl přítomný takový nasládlý pach,“ popisoval tehdy Hanzlík své setkání se smrtí.

Nový díl seriálu Profesor T. uvidí diváci na TV Nova, v neděli 9. 12. od 20:15.

VIDEO: Pavel Řezníček v hlavní roli seriálu Profesor T.

Video
Video se připravuje ...

Nový kriminální seriál Profesor T. s Pavlem Řezníčkem v hlavní roli. archiv TV Nova

Fotogalerie
18 fotografií