Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kozačky, kam se podíváš: Našly jsme v obchodech ty nejhezčí!

12. prosince 2018 | 06:00

Nezbytnou součástí každého zimního botníku jsou především kozačky. Jaké jsou letos v obchodech a se kterými opravdu zabodujete? My jsme za vás našly ty nejhezčí kousky!

Asi největším vyrazným trendem v oblasti kozaček je řasení. Kozačky, které můžete nosit vyhrnuté nebo shrnuté do půli lýtek. Ne každému však sednou a je třeba je pořádně vyzkoušet. Krásné kousky najdete v obchodech Zara za 4599 Kč nebo Humanic za 1599 Kč.

Trendy jsou i kozačky zdobené třásněmi, s potiskem hadí kůže, s flitry nebo luxusní kousky nad kolena. Nejlépe vypadají ty v semišovém provedení. Nebo je tu speciální a velmi extravagantní kousek, který jsme našly v obchodě Zara za 1999 Kč. Černé lesklé kozačky sahající až do půli stehen je třeba umět nosit.

Zara, 1999 Kč
Autor: archiv firem

Jsou tu ale i obyčejné krásné kozačky v klasickém provedení, nejčastěji v jezdeckém stylu. Ty seženete většinou v černé nebo hnědé barvě – třeba v obchodě CCC za 999 Kč nebo v obchodě Baťa za 2999 Kč. A zejména u kozaček se vyplatí připlatit si, a do zimy tak mít kvalitní kožený kousek. Vedle těchto dvou klasických barev se letos ve velkém nosí červená a vínová barva.

Jak je nosit?

Kozačky užijete k mnoha outfitům. Hodí se k sukním jakýchkoliv délek. S dlouhou sukní a vysokými kozačkami budete zaručeně v teple, navíc budete působit stylově. Kozačky by ale co nejvíce měly přiléhat k noze, aby vás zbytečně nerozšiřovaly a nezmenšovaly. K příliš krátké sukni také neobouvejte kozačky nad kolena, abyste nevypadala lacině.

Do kozaček samozřejmě můžete zastrčit i kalhoty, ale jen ty úzké. Nasoukat široké nohavice do úzkých kozaček je ostatně nadlidský výkon. K takovým kalhotám volte kotníkové boty.

Před nákupy si prohlédněte naši fotogalerii těch nejhezčích kousků:

Autor: Markéta Luštincová