Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Děti ze severu Čech rozšlapaly štěňátko! Vánoční varování ochránců zvířat: Pes není dárek ani hračka

Děti z Chrastavy rozšlapaly štěňátko! Vánoční varování ochránců zvířat: Pes není dárek ani hračka
Děti z Chrastavy rozšlapaly štěňátko! Vánoční varování ochránců zvířat: Pes není dárek ani hračka  (Autor: Facebook)
Autor: dce - 
6. prosince 2018
18:20

Šokující případ řešili veterináři na severu Čech. Majitelka tam přivezla teprve půlroční štěňátko jorskšírského teriéra ve velmi vážném stavu. Pejsek byl doslova rozmačkaný, trpěl v bolestech několik dní, veterináři mu už nemohli pomoci. Majitelka později přiznala, že si s ním hrály její děti. Milovníci zvířat nyní zejména před Vánocemi varují - pes není dárek ani hračka pro děti!

Extrémně smutný osud potkal šestiměsíční štěně jorkšírského teriéra s průkazem původu. Lincolna, jak se pejsek jmenoval, přivezla majitelka na veterinu v půlce listopadu. Kamarádka majitelky jim prozradila, že pes delší dobu nežere a několik dní je apatický. Prý ho měly zranit děti majitelky.

Lincoln při předání na veterině už prakticky ani nedýchal, majitelka neměla peníze na léčbu a chtěla ho nechat uspat. "Po příjezdu na veterinu začal boj o jeho život. Rentgen ukázal plíce plné krevních sraženin a dýchací trubici odtrženou a přitlačenou na páteř. Lincoln chtěl žít, bojoval, po odsátí nahromaděného vzduchu z plic chvíli reagoval, poté opět začal kolabovat," popisují pracovníci spolku Šance zvířatům.

Pejskovi už veterináři nedokázali pomoci. "Z tlamičky štěněte vytékala krev s kusy plicní tkáně. Ihned poté byla provedena pitva, během které bylo zjistěno násilné poškození plic, prasklá játra, prokrvácená slezina. Nevíme, kolik dní muselo štěně prožívat nepopsatelné utrpení. Bohužel jen pomalu umíralo v hrozných bolestech."

Majitelka později přiznala, že pejska nechávala bez dozoru v pokoji se svými dvěma dětmi (1 a 2). "Pravděpodobný stav byl způsoben pohmožděním - zpětně zjištěno, že štěně pobývalo bez dohledu s dětmi 1 a 2 roky v pokojíčku!! Děti poté ukazovaly, že na psa dávaly knížku a šlapaly na něj," stojí doslova ve veterinární zprávě z kliniky.

"Apelujeme na Vás, rodiče, ZVÍŘE NENÍ HRAČKA PRO DÍTĚ! Zdůrazňujeme především před Vánoci! Pokud si Vaše rodina chce pořídit zvířátko, nespoléhejte na své děti, odpovědnost za jeho zdraví a komfort máte Vy, dospělí!" varují pracovníci spolku.

Cukricek ( 21. prosince 2018 17:23 )

Bud to bylo vice deti nebo to udelala sama ci i na nej mohla nestastne upadnout.Jen clovek bez mozku necha deti bez dozoru a jeste se psem.Tohle je otresny pripad. A jeste ho necha nekolik dni ... to je neposkytnuti prvni pomoci.Moc dobre vedela,ze se neco deje je dospela ne male decko. Chudinka pejsek .... Oko za oko..

Pekelna ( 21. prosince 2018 10:21 )

Aha. Takže ušlapané štěně je chudák, ale ušlapané děti ( kteří si situaci absolutně neuvedomují)jsou v pořádku jo? Tebe bych chtěla mít doma

Pekelna ( 21. prosince 2018 10:18 )

Kkt seš. Tebe pověsit

Pekelna ( 21. prosince 2018 10:16 )

Vy co tady odsuzujete děti s největší pravděpodobností děti nemáte, protože kdyby jste měli, nikdy by jste tu neplácali takové hovadiny,takle malé deti si absolutně neuvědomují, že dělají něco špatně..za ty kecy bych vás za koule do průvanu pověsila já.

sigmae ( 8. prosince 2018 09:45 )

babu zavřít a děcka dát so slušné rodiny

Zobrazit celou diskusi