Sonnenkrieg Division je teroristická skupina inspirovaná americkou buňkou neonacistů, sdružujících se v takzvané Atomwaffen Division (Divize jaderných zbraní), patřící pod organizaci Globální fašistické bratrstvo. Britskou odnož údajně založil jedenadvacetiletý student Andrew Dymock z Bath, syn uznávaného a váženého zubaře. Z jeho dílny by měl také pocházet tenhle hrůzostrašný plakát, kde nechybí ani obligátní svastika, který ukazuje prince Harryho s pistolí u hlavy. Naznačuje, že by měl být jakožto zrádce rasy zastřelen…

V konverzaci, kterou se podařilo policii vypátrat, dokonce uživatel s přezdívkou Blitzy vyzývá své „spolubojovníky“, aby zabili všechny policejní důstojníky, a hrdě nazývá Sonnenkrieg „Atomwaffen s menším počtem zbraní“. Tímto Bliztym má být podle vyšetřování právě mladík z jihozápadní Anglie, chlapec ze slušné rodiny. Prostřednictvím svého právníka vzkázal reportérům BBC, kteří se jej pokusili zkontaktovat, že jejich obvinění jsou naprosto nesprávná a nikdy nebyl v žádné podobné skupině. Podle policie přitom Sonnenkrieg není nebezpečnou organizací a v celé Evropě a Velké Británii čítá maximálně na patnáct členů.

Zato jejich vzor, Atomwaffen Division, nebezpečná je. Byla založena v USA v roce 2013 a jejím cílem bylo zničit současnou civilizaci, aby mohla být nahrazena dokonalým národně-socialistickým státem. Je spojována dokonce s několika rasově motivovanými vraždami. Členové této teroristické skupiny, která fanaticky miluje někdejšího diktátora nacistického Německa Adolfa Hitlera, jsou známí mimo jiné i tím, že trénují bojové dovednosti, aby byli schopni obstát v boji muž proti muži a zvládli přežít v divočině, odkázáni jen sami na sebe. Rovněž se věnují střelným zbraním. Její zakladatel Brandon Russel byl před lety odsouzen k pětiletému vězení poté, co se pokusil ve svém bytě v Tampě na Floridě sestavit bombu.

Fotogalerie
37 fotografií