Mladík nastoupil do firmy, která měla automaty na střední Moravě a ve Zlínském kraji na starosti, loni v říjnu. Už během několika týdnů se vyskytly pochybnosti o správně odváděných tržbách.

Rostoucí podezření kolegů a nadřízených a následně i policejní vyšetřování ukázalo, že za podezřelými machinacemi stojí právě nový zaměstnanec. Do tzv. tržbových sáčků, které měly být dodány do skladů v neporušeném stavu, se podle obžaloby dokázat dostat a odsypat si.

Ve čtvrtek se kuriózním případem v odvolacím řízení zabýval Krajský soud v Brně. Mladík se omluvil pro nemoc, jeho obhájkyně Veronika Jansová požádala o zproštění obžaloby pro nedostatečné důkazy.

„Důkazy vinící z trestné činnosti klienta vyvolávají pochybnosti. K přístrojům a tržbovým sáčkům měla přístup celá řada dalších osob,“ uvedla Jansová. 

Podmínka a náhrada škody!

Soud ale argumenty obhajoby odmítl, mladíkovi za zpronevěru potvrdil 18 měsíců vězení s podmínkou, sekat dobrotu musí dva a půl roku! „Součástí trestu je i náhrada škody ve výši 273 905 korun,“ uvedl soudce Josef Tatíček.

Proti rozsudku není odvolání, lze pouze podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

VIDEO: Povedený slovenský pokladník zpronevěřil bance peníze.

Video
Video se připravuje ...

Pokladník půjčoval peníze z banky, manko vyrovnával padělky! tv JOJ