Návštěvníci na nich mohou koupit např. obrazy, pletené čepice, šály, výrobky z ovčí vlny, dekorace ze skla, dřeva či keramiky. „Své výrobky představí desítky řemeslníků. Kromě nich prodejci nabídnou i hračky, kosmetiku, knihy či věci na vybavení domácnosti,“ uvedl mluvčí Vánočních veletrhů Michal Svoboda.

Pořadatelé připravili pro zájemce i vánoční dílnu, kde si každý může vyrobit vlastní dekorace a ozdoby. „Kulinářské speciality předvede Láďa Hruška a žáci odborných středních škol. Návštěvníci se mohou těšit na domácí zabíjačku, kapří speciality, vánočky, perníčky a vánoční cukroví,“ upřesnil Svoboda.

Vstupenka za 40 Kč a parkování zdarma

V doprovodném programu se představí množství zpěváků a dalších umělců. „Za všechny bych jmenoval Yvettu Blanarovičovou, Radku Fišarovou, Petera Lipu, Helenu Blehárovou, nebo Thoma Artwaye,“ dodal mluvčí veletrhů.

Vánoční veletrhy otevřou své brány v pátek 7. prosince a potrvají až do neděle 16. prosince. Vstupenka stojí 40 korun a zahrnuje i slevu na výstavu betlémů v Letohrádku Mitrovských a na výstavu Alfonse Muchy. Návštěvníci mohou v areálu výstaviště parkovat zdarma.

VIDEO: Jedním z magnetů letošních Vánoc v Brně je ruské kolo, které stojí na Moravském náměstí.

Fotogalerie
6 fotografií