Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Test krémů na ruce: Které se rychle vstřebají a poradí si se suchou kůží?

6. prosince 2018 | 06:00

Zima, mráz a vítr dávají naší pokožce pořádně zabrat, a proto je důležité věnovat jí speciální péči. Krémy na ruce by tak měly mít své stálé místo i ve vaší kabelce nebo na vašem pracovním stole. Otestovaly jsme pro vás hned několik značek různých cenových kategorií. Vyplatí se investovat do dražších, nebo vám hravě stačí ty levnější?

Stejně jako se staráte o pleť na obličeji, tak byste neměla zapomínat ani na své ruce, měla byste je mazat, co nejvíc to jde. Obzvlášť v zimě to platí dvojnásob, protože mrazy a chladné počasí naší pokožce zrovna dvakrát neprospívají. Ruce jsou naší vizitkou, a proto bychom se o ně měli pečlivě starat. Navíc je celý den vystavujeme námaze, dotýkáme se lidí a věcí a často pak bývají vysušené a popraskané. 

Krémy na ruce pokožku hydratují a vyživují a často nás zbavují výše zmiňovaných potíží. Otestovaly jsme jich pro vás několik. Který nás nadchl, a který naopak zklamal?

Vyživující krém pro suchou pokožku Astrid, 40 Kč (100 ml)

Vyživující krém pro suchou pokožku Astrid, 40 Kč (100 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

S tímto krémem jsem byla moc spokojená. Při prvním namazání mě sice překvapila řidší konzistence, než jsem u výrobků na ruce zvyklá, ale na druhou stranu se velmi dobře roztíral a taky se rychle vstřebal. Ruce mi vydržely hezky hydratované a jemné dokonce několik hodin. Myslím si ale, že tento výrobek nebude vhodný pro ty, kdo mají ruce opravdu hodně suché a potřebují je dobře promastit. A co mě nadchlo nejvíce, byla vůně avokádového másla. Ze začátku jsem měla pořád potřebu si ruce očichávat.

Známka jako ve škole: 1

Krém na ruce s vůní grepu a rybízu Ryor, 60 Kč (50 ml)

Krém na ruce s vůní grepu a rybízu Ryor, 60 Kč (50 ml), koupíte na www.ryor.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Chcete si připomenout staré časy? Krém na ruce od Ryoru má tradiční vůni, která mi okamžitě připomněla vůni krému, který používala maminka, když jsem byla malá. Až po přečtení etikety jsem zjistila, jak blízko jsem byla pravdě. Voní totiž po pomeranči, grepu a rybízu, tedy první a klasické vůni Ryoru. Je lehký, po nanesení skoro až vodnatý, takže se nemusíte bát mastných rukou.

Známka jako ve škole: 1

Krém na ruce se zeleným čajem Yves Rocher, 99 Kč (75 ml)

Krém na ruce se zeleným čajem Yves Rocher, 99 Kč (75 ml), koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách

Krém je zpočátku trochu "mokrý" a než se vstřebá, tak to trochu trvá. Ruce jsou po něm ale nakonec hezky sametové a co mě nejvíce uhranulo je jeho vánoční vůně, kterou si zamilujete určitě i vy. 

Známka jako ve škole: 2

Omlazující krém na ruce Nivea, 100 Kč (100 ml)

Omlazující krém na ruce Nivea, 100 Kč (100 ml), koupíte v síti drogérií
Autor: archiv firem

Koupíte v síti drogerií.

Krém se lehce vstřebává a nezanechává žádný mastný film. Vůně je přesně taková, jakou od výrobků Nivea očekávám – jemná a příjemná. Krém by si měl poradit s jemnými vráskami a pigmentovými skvrnami, což nemůžu posoudit, protože mě tento problém zrovna netrápí. Ruce byly ale příjemně vláčné a jemné na dotek. 

Známka jako ve škole: 1

Zvláčňující krém na ruce s arganovým olejem Body Tip, 109 Kč (300 ml)

Zvláčňující krém na ruce s arganovým olejem Body Tip, 109 Kč (300 ml), koupíte na www.vivaco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.vivaco.cz

Kosmetika s arganovým olejem je má oblíbená. Z tohoto krému ale příliš nadšená nejsem, protože se pomalu vstřebává, ruce hodně dlouho zůstávají mastné, což nesnáším. Do pokožky se vsákl až za tři hodiny. Je ale pravda, že pak byly opravdu hebké. Oceňuji ale příjemnou nenásilnou vůni a dávkovač s pumpičkou.

Známka jako ve škole: 3

Regenerační krém Manufaktura Lípa, 149 Kč (75 ml)

Koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách.

Regenrační krém Manufaktura Lípa, 149 Kč (75 ml), koupíte na www.manufaktura.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Lípa je takový sympatický, našim srdcím blízký strom a výtažek z voňavých lipových květů obsahuje právě tento skvělý krém. Rychle se vstřebává, jelikož je to krém výživný. Na zimu je tedy jako dělaný, je maličko mastnější a hutnější, ale nic nepříjemného. Díky bohaté struktuře ho stačí opravdu malé množství, a krém vám tedy déle vydrží. Vedle lipových květů obsahuje ještě bambucké máslo, mandlový olej a panthenol na zklidnění. Voní jemně a velmi příjemně.

Známka jako ve škole: 1

Krém na ruce s olivovým olejem Le Petit Olivier, 152 Kč (100 ml)

Krém na ruce s olivovým olejem Le Petit Olivier, 152 Kč (100 ml), koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

Tento krém je lehký, dobře se roztírá a rychle se vsákne, ale ruce moc nepromastí. Je vhodnější na běžnou péči, ale nyní v zimě, kdy je pokožka více suchá a popraskaná, mi zas tak moc nepomohl. Vyhovuje mi ale jeho praktické a hygienické dávkování v pumpičce.

Známka jako ve škole: 2

 

 

Krém na ruce Xhekpon Manos, 159 Kč (40 ml)

Xhekpon Manos, 159 Kč (40 ml), koupíte na www.xhekpon.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.xhekpon.cz

Tento krém na ruce obsahuje speciální hydrolyzovaný kolagen, který slibuje obnovit pružnost a pevnost pokožky, zároveň ji má i vyživovat. Krém je navíc vysoce hydratační, prostě univerzální pomocník v péči o namáhané ruce. Je příjemný, dobře se roztírá a rychle se vsákne, ruce jsou po něm hebké a voňavé. Jediné, co mu lze vytknout, je poněkud méně atraktivní obal.

Známka jako ve škole: 1

Levandulový krém na ruce Urtekram, 159 Kč (75 ml)

Levandulový krém na ruce Urtekram, 159 Kč (75 ml), koupíte na www.urtekram.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.urtekram.cz

Vlastně mě nejdřív překvapilo, že jde o přírodní kosmetiku, protože obal připomínal spíš tu konvenční. Nemuselo by jít hned o nějaké ezoterické pojetí, ale dovedu si představit něco jemnějšího než plastovou modrou tubu. Ale hlavní samozřejmě je, jak krém funguje, a tam už to bylo bez chyb. Navzdory trochu hustší konzistenci se výborně vstřebává, nelepí a kůži na rukou skutečně zvlhčuje. Někomu nemusí sedět intenzivní přírodní vůně, mně se ale líbila. 

Známka jako ve škole: 2

Kašmírový balzám na ruce Alcina, 170 Kč (50 ml)

Kašmírový balzám na ruce Alcina, 170 Kč (50 ml), koupíte na www.alcina.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.alcina.cz

Kašmírový balzám od Alciny vaše ruce zahalí do příjemného sametového obláčku. Jeho vůně je zvláštní, ale vůbec ne nepříjemná. Po nanesení jsem měla chvilku pocit mastnějších rukou, ale ten brzy přešel, krém se vstřebal a následoval opravdu příjemný pocit hebkých rukou. Snadno si poradí i s těmi suššími místy, takže si troufám říct, že na podzim i zimu bude skvělým parťákem.

Známka jako ve škole: 1

Regenerační mast Eucerin Aquaphor, 219 Kč

Regenerační mast Eucerin Aquaphor, 219 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Pokud vás trápí suché ruce, tahle šikovná mast si s nimi hravě poradí a zvládne zahojit také nehtovou kůžičku. Rychle se vsakuje a vytvoří ochrannou bariéru, která umožňuje pokožce dýchat. Vedle toho ji můžete použít také na drobné popáleniny, popraskané paty a drobné rány a vhodná je také pro citlivou dětskou pokožku. Tahle mastička by vám v lékárničce rozhodně neměla chybět. 

Známka jako ve škole: 1

Krém na ruce For Life & Madaga, 220 Kč (100 ml)

For life and Madaga, 220 Kč (100 ml), koupíte na www.forlifemadaga.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifemadaga.cz

Tuto značku jsem vyzkoušela poprvé a musím říct, že jsem nadšená! Krém je skvělý, a to především díky své nádherné vůni, která vydrží opravdu dlouho. Obsahuje výživné oleje, dobře hydratuje a pomůže i na suchou kůži. Jeho konzistence je hutnější, a tak trvá o chvilku déle, než se vstřebá. Ruce jsem po něm měla hebké a voňavé.

Známka jako ve škole: 1 

Krém na ruce Scottish Fine Soaps La Paloma, 229 Kč (75 ml)

Krém na ruce Scottish Fine Soaps La Paloma, 229 Kč (75 ml), koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

Tento krém je naprosto úžasný a jsem z něj nadšená. Krásně voní po ovoci a květinách, rychle se vstřebává do pokožky a ruce příjemně hydratuje. Navíc má roztomilé neotřelé balení. Za mě naprostá jednička.

Známka jako ve škole: 1

 

 

Hydratační krém na ruce Lumene, 265 Kč (50 ml)

Hydratační krém na ruce Lumene, 265 Kč (50 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Krém od Lumene je velice příjemný, má ruce pořádně hydratovat, což dokonale splňuje. Jeho konzistence je trochu řidší, ale to mi vůbec nevadilo. Naopak se lehce roztírá, snadno se vstřebává a zanechává pocit dokonale sametových rukou. Jediné minus je vyšší cena. 

Známka jako ve škole: 1-

Krém na ruce Cocoes, 270 Kč (60 ml)

Krém na ruce Cocoes, 270 Kč
Autor: archiv firem

Koupíte na www.cocoes.cz

Tato česká značka je žhavou novinkou na kosmetickém trhu a musím říct, že jejich kokosový krém mě doslova nadchl! Vůně kokosu není umělá, ale velice příjemná a konzistence je něco mezi krémem a gelem, takže vaše ruce nezanechá mastné. Stačí ho navíc pouze malé množství, takže vám balení dlouho vydrží. 

Známka jako ve škole: 1

Vyživující máslo LUSH Lemony Flutter, 295 Kč (50 ml)

Výživující máslo LUSH Lemony Flutter, 295 Kč (50 ml), koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.lush.cz nebo v kamenných prodejnách.

Mám hodně suché ruce, na které klasické krémy nezabírají, ale tohle je naprostý zázrak. Kombinace bambuckého másla, včelího vosku a lanolínu – společně s nálevem z citronů – ukrytá v tomto černém kalíšku vytvořila dokonale tuhý balzám, kterého stačí jen troška. Rozhodně není na použití během dne, protože je opravdu extrémně hutný a mastný a chvíli trvá, než se vstřebá. Když si ho ale nanesete večer před spaním, ráno se probudíte s rukama hebkýma, jako mají princezny. Navíc balení vydrží půl roku při každodenním používání!

Známka jako ve škole: 1

Mléko na ruce a tělo s citronem a verbenou Essense & Co, Oriflame, 299 Kč (300 ml)

Mléko na ruce a tělo s citrónem a verbenou Essense & Co Oriflame, 299 Kč (300 ml), koupíte na www.oriflame.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.oriflame.cz

Plastový obal s hnědou pumpičkou a zlatavým uzávěrem působí trochu lacině, ale na použití je praktický. Spíše než krém je to mléko určené pro ruce i tělo s bezovým květem a bergamotem, které poměrně výrazně voní. Tady už ale záleží na osobních preferencích. Jako mléko na tělo je fajn, na ruce je trochu slabé ve srovnání s klasickými krémy. Ale pokud někdo nemá vysušené ruce, postačí mu.

Známka jako ve škole: 3

Máslový krém na ruce jasmín Sabon, 390 Kč (75 ml)

Máslový krém na ruce jasmín Sabon, 390 Kč (75 ml), koupíte na www.sabon.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sabon.cz nebo v kamenných prodejnách

Delikátní dlouhotrvající vůně jasmínu, hutná struktura a rychlá absorpce. Naprostá jednička mezi krémy na ruce je ten od Sabonu. Není mu, co vytknout. Ruce po něm zůstanou hebké a pokožka vláčná. Vůbec nelepí.

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...