Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nevěrnému šlechtici pomalovala byt prasečí krví. Před trestem uprchla do Jižní Afriky. Co na to soud?

Autor: ital - 
6. prosince 2018
16:27

Bývalá anglická jezdkyně Lizzie Purbrick (63) měla dlouholetý vztah s britským šlechticem Lordem Priorem z Bramptonu. Když však zjistila, že ji podvádí, rozhodla se pro pomstu. Sehnala si kýbl prasečí krve. Tou mu počmárala jeho byt mnoha nápisy jako např. „dě*ka“ nebo „Lord č**ák“. Nechyběla ani znázornění penisu. Byla ovšem dopadena a musela před soud.

Původně dostala v červenci bývalá olympionička za obscénní malůvky a pohoršující slova, jimiž poničila svému milenci byt, pouze 120 hodin veřejně prospěšných prací. Záměrně se jim však vyhýbala, a dokonce odletěla za svým synem do Jižní Afriky. Podle svých slov tam vycestovala kvůli zubařskému ošetření. Přitom měla přísný zákaz opustit území Velké Británie.

Dostala další předvolání k soudu na den 11. září, načež reagovala, že se do vlasti vrátí za měsíc. Přijela však dříve a nikoho neinformovala. „Vrátila se 30. července a úřady o tom nevěděly,“ řekl prokurátor Damian Moore.

V září se u soudu přiznala, že nevykonala ani jednu hodinu trestu, který jí byl uložen. Soud na to reagoval slovy: „Z vašich referencí jsme vyčetli, že občas považujete dodržování pravidel a regulí za něco únavného a myslíte si, že se tím nemusíte zabývat. Záměrně se vyhýbáte zodpovědnosti.“

Jako nový trest vyměřil soud ženě 28 dní vězení a 12 let v podmínce za porušování veřejného pořádku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání