Nominace pro 26. ročník budou zveřejněny 22. ledna 2019 během tiskové konference ČFTA. Výroční ceny ČFTA budou předány v sobotu 23. března 2019 opět v novorenesanční budově pražského Rudolfina, sídla České filharmonie. „Stejně jako v minulých letech bude režisérem ceremoniálu Michael Čech a scénografem Martin Chocholoušek,“ doplňuje výkonná ředitelka ČFTA Tereza Rychnovská.

„Nabídka zhostit se moderace mě samozřejmě velmi potěšila. Celý život mám rád české filmy a být jejich tvůrcům takto nablízku bude vzrušující. Zároveň to vnímám jako velkou výzvu, kterou je ostatně každý živý přenos, a u Českého lva to platí dvojnásob,“ popisuje Václav Kopta. Na otázku, jak bude vypadat jeho příprava, si neodpustí odpověď s humorem sobě vlastním: „Připravím se tak, abych po přenosu nemusel čekat, až všichni odejdou.“

Kromě moderátora představuje ČFTA také vizuální styl 26. ročníku prestižního ocenění, který vychází ze scénografického řešení. „Červenobílá geometrická grafika je ve spojení se skleněnou lví soškou poměrně nepřehlédnutelná a určitě se neztratí v outdooru ani dalších médiích,“ říká Libor Jelínek, kreativní ředitel studia Dynamo design, které vizuál letošního ročníku připravilo.

Fotogalerie
17 fotografií