Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Janu Š. (†58) popravili kvůli pár drobným: Proč byli tak brutální, diví se lidé

Autor: chal - 
4. prosince 2018
15:46

Sloužit teď noční služby na benzinové pumpě je jen pro velmi otrlé povahy. Snad všichni čerpadláři mají v paměti pondělní popravu jejich kolegyně Jany Š. (†58), která zemřela při loupežném přepadení benzínky nedaleko Nelahozevsi. Nikdo nedokáže pochopit brutální počínání dvou lupičů, kteří ženu chladnokrevně zastřelili kvůli cigaretám a pár drobným. Pár je navíc stále na útěku.

Zaměstnance čerpacích stanic firmy, pro kterou zavražděná pracovala, nyní obchází strach a především smutek ze ztráty oblíbené kolegyně. „Podobné události se sem tam stanou, nicméně velmi nás udivuje ta brutalita, kterou útočníci použili,“ řekl jeden z nich televizi Nova.

Lupič totiž na Janu Š. nevystřelil při zápasu o kasu, ale bez rozpaků okamžitě po tom, co na pumpu vešel. Z kamerových záznamů, které policie zveřejnila, to vypadá, že lupiči ani jiný plán neměli.

Celá akce proběhla velice rychle, příchod a odchod vrahů dělilo jen 40 sekund, a odnesli si kromě kasy jen pár kartonů cigaret. Jana Š. tak skutečně zemřela „kvůli pár drobným“.

Tragická událost samozřejmě zasáhla širokou veřejnost. Uživatelé sociálních sítí neskrývají zděšení z nejhoršího možného zločinu. Lidi překvapila především brutalita a chladnokrevnost, s jakou pachatelé jednali „Proč jen nevzali peníze a neutekli… Proč ji museli popravit, když neměla u sebe nic, čím by je ohrozila,“ napsal jeden z uživatelů Facebooku.

„Chladnokrevně někoho zabít bez varování, no to je hrozný,“ neskrývala zděšení Veronika B. Stejně reagoval i Petr E. „Je to hrozný, nechápu, opravdu nechápu, proč ji zastřelili, šlo to udělat určitě i jinak, když už měli potřebu loupit… Upřímnou soustrast rodině,“ napsal.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Smrt sympatické pumpařky zasáhla i trenéra fotbalové Slavie Jindřicha Trpišovského. Kouč nejlepšího ligového celku zesnulé věnoval pondělní vítězství nad Opavou. „Třikrát týdně jsem tam jezdil, znal jsem ji. To vítězství chci věnovat jí. Pro mě je naprosto nepochopitelné, že se takové věci dějí. Navíc pro pár korun. Je to katastrofa,“ řekl na tiskové konferenci.

Chladnokrevná poprava otřásla celým Českem. Nejvíc zasažená je samozřejmě rodina, která během jednoho strašného momentu přišla o milující babičku, maminku a manželku. Neštěstí zdrtilo i sousedy, kteří se o něm dozvěděli na pohřbu kamaráda Jany Š. Blesk s některými z nich mluvil a všichni zesnulou popisovali jako oblíbenou, věčně usměvavou a pozitivní.

Dvojice maskovaných lupičů kolem půl třetí v pondělí ráno vtrhla na čerpací stanici u Nelahozevsi a jeden z nich bez rozpaků zastřelil obsluhující Janu Š. Čerpadlářka na místě zraněním podlehla.

V tomto případě nejde mluvit o ničem jiném než o popravě, vrah totiž ženě nejspíš nedal vůbec šanci. Policisté nyní pracují i s verzí, že jeden z pachatelů byla žena. Podle trhavého stylu chůze navíc působí, že byl nebo byla pod vlivem drog.

Ali32 ( 5. prosince 2018 12:57 )

Mozna je ta krádež jenom maskovani vraždy.

spliny ( 4. prosince 2018 20:25 )

Až je chytí tak české soudy jim dají max.10let a po pár letech jim polovinu odpustí!! V USA by z basy už nikdy nevyšli nebo rovnou trest smrti!!!

hedvicka ( 4. prosince 2018 17:39 )

Jak je možné, že nechají majitelé benzinky samotnou ženu v noci na benzince? To je ta naše ubohá česká demokracie a úcta k ženám, je pravda, o čem se tu konečně hodně píše, že české ženy jsou ve všech směrech v ČR diskriminovány, např. za stejnou práci mají české ženy daleko nižší plat než muži..... A muž té pracující paní na benzince jí nechával samotnou v noci v zaměstnání - ochroženém ochlasty či netáhly pod vlivem drog? Dle vyjádření údajného manžela té paní, je z její smrti velmi zdrcen, jak je ale možné, že jí nechal v noci samotnou pracovat na benzince bez nějakého zajištění houkačkou atp? Co majitelé té benzinky, to jim fakt nevadilo, že bezbrannou ženu tam nechávají v noci? To jim šlo zřejmě opět o plat, že by zaměstnanému mužskýmu na jejich benzince museli dát vyšší plat než dají zaměstnané ženě? A jsme opět u rozdílného hodnocení mužů a žen za stejnou práci, jak je shora již uvedeno. Konečně se vy všichni rádobyposlanci nad tím zamyslete, navíc ti žalující např. piráti atp.... Zatímco se měsíce v PS staráte o nesmysly, o tom, kdo kdy a jak čerpal dotace, ale to, že na benzinkách a zřejmě všude možně jinde pracují na nočních směnách, zcela bezbranné a v přímém ohrožení života ženy? Je to výsměch všem ženám, kterým vy v PS, ve vládě a jinde dáváte jasně najevo, že vy jste sakra mistři světa a nějaké ženy vám jsou u zcela pr.... . Začněte už konečně pořádně pracovat a vytvářet důležité zákony jakými jsou např. noční směny žen vydaných napospas flákajícím se hajzlům, gaunerům, vrahům....

ANO_nam_bude_lip ( 4. prosince 2018 17:31 )

Zastáváš se vraha jako každý komouš. Ten přišel vraždit, nabíjel už ve dveřích, asi se chtěl předvést před tou svou čubkou. Jestli obsluha něco řekla nebo ne ho nezajímalo, to je v tom filmu vidět.

steelheart ( 4. prosince 2018 16:22 )

ty jsi taky hustej! nech se léčit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání