Chyba nijak v používání Facebooku nebrání, ani žádnou funkci neblokuje. Problematické na ní je jen to, že mnoho lidí nesmírně zaskočila - z ničeho nic totiž od různých osob začaly chodit zprávy, které tyto osoby poslaly v minulosti.

Mnoha lidem tak začaly chodit zprávy například od expartnerů, bývalých kamarádů apod., se kterými již nekomunikují, což vyústilo v obrovský komunikační šum. Lidé na Twitteru dokonce popsali příběhy, kdy jim přišly zprávy od blízkých osob, které jsou již po smrti.

TIP: Facebook chce získat zpátky teenagery. Představil aplikaci Lasso, konkurenci Musical.ly

Pokud totiž člověk zprávu aktivně nesmaže, Facebook ji uchová prakticky navždy. A to je důvod, proč je něco takového možné. Firma popsala, že o chybě ví a způsobil ji problém, kdy se staré zprávy z nějakého důvodu začaly označovat jako nové. Aktuálně Facebook pracuje na opravě.

Síti už se před časem podobně emočně bolestivá chyba „podařila“. V roce 2015 Facebook v rámci své funkce vzpomínek připomínal i tragické události, protože jeho algoritmus nedokázal rozpoznat, zda jde o veselou nebo smutnou událost. Hodnotil je jen podle míry zapojení lidí a nedomyslel, že i tragická událost může mít hodně palců nahoru.