Nejdříve to vypadalo, že druhý nejvyšší ústavní činitel u nás se zdrží na večírku jen chvíli, nakonec ale Kubera s Xaverem a jeho hosty poseděl dvě hodiny. Když si vášnivý kuřák neodskakoval na cigaretu, vyprávěl historky přítomným hostům nebo zpíval s hvězdnými gratulanty jako Marcelou Holanovou (67) nebo Heidi Janků (56).

Když se načančám, když se načančám,“ pěl šéf Senátu, který byl ve velmi dobré náladě. „Je tady bezvadná atmosféra, Xavera mám rád. Je to dobrý moderátor. A to umí pokládat i nepříjemné otázky,“ řekl Blesku Kubera. „Zapálil bych si tady vevnitř, ale někdo by mě určitě udal policii. Vlastně ani nemusí, já ji tady mám s sebou,“ vtipkoval na úkor své ochranky.

Vezmeš si mě 

Písní gratulovala milovníkovi dobrého jídla, moderních technologií či Las Vegas také Marcela Holanová (67). „Říkala jsem si, že bychom se mohli vzít, Xavere. Tak snad si to dobře promyslíš,“ prohlásila se smíchem zpěvačka, která dorazila se svým synem Karlem Šípem mladším (36).

Zeman se omluvil

Podle informací Blesku zval moderátor na svoji oslavu také prezidenta Miloše Zemana (74), kterého velmi často v rozhovorech zpovídá. Ten se ale omluvil v gratulačním dopise, ve kterém mimo jiné napsal: „Prezidentský program mi neumožňuje za vámi zavítat! Považuji Vás za skvělého člověka a novináře. Při této příležitosti Vám gratuluji, přeji Vám pevné zdraví a životní pohodu do té další padesátky!“

V rádiu i v televizi

Xaver moderuje v rádiu Frekvence 1 pořad Pressklub a také předpůlnoční večerní debatu s posluchači. Založil také soukromou internetovou televizi XTV, ve které zpovídá politiky i hvězdy showbyznysu.

  

Fotogalerie
51 fotografií