Řeknou si o pár set, maximálně o tisíc korun a zpravidla je jim mezi 20 až 40 lety. Tak vypadají typické prostitutky, které se do Znojma sjíždějí převážně z Třebíčska. Strážníci se domnívali, že lepé děvy letos své „brigády“ na okraji města už utnou, opak je ale pravdou.

V rozmezí tří dnů jsme přistihli při poskytování sexuálních služeb hned tři ženy. Všechny hledaly své klienty u Chvalovic při hlavním tahu na Vídeň. Na Evropské ulici byly ženy (27 a 41), třetí jejich kolegyně (34) byla v Jaroslavické ulici,“ uvedl mluvčí znojemských strážníků Petr Hladký.

Zatímco první dvě musely zaplatit pokutu tisíc korun, poslední z žen musela kvůli opakovanému přistižení zaplatit dokonce pět tisíc. Zkrátka nepřišli ani jejich klienti (51, 72, 45), kteří museli vytáhnout z peněženky po tisícovce.

Běžná sezóna pro prostitutky tady bývá od března/dubna do podzimu. Přes zimu případy prostituce ve městě neevidujeme,“ dodal Hladký s tím, že při opakovaném přistižení hrozí hříšným ženám a jejich zákazníkům až stotisícová pokuta.

VIDEO: S HIV ale bez ochrany: Prostitutka z Hradce Králové měla vědomě šířit nakažlivou nemoc.