Uzavřeny byly skleněné dveře nad kamenným schodištěm ve vestibulu stanice, kterými lidé vystupovali k zastávce ve směru na Strossmayerovo náměstí a do centra.

Během prací bude opravena nadzemní část stanice včetně střešní konstrukce. Přístup na střechu bude v budoucnu zachován a bude tam položena dlažba. „Jelikož nás v minulosti oslovili zástupci Prahy 7 s myšlenkou pořádání trhů a podobných akcí, pokusíme se v rámci oprav udělat přípravu pro budoucí provizorní elektropřípojky přímo na ploše střechy,“ uvedl Petr Eliáš z DPP. Součástí akce je také oprava nedaleké fontány.

V uplynulých týdnech musel být nedaleko stanice podepřen most v Bubenské ulici. Kvůli pracím nejezdily několik dní tramvaje. Tramvaje se zatím nevrátí do zastávek Štvanice a Těšnov. Nemohou totiž odbočit z Vltavské na Hlávkův most, podpěry stojí přímo v kolejišti.

Nyní je kvůli opravám eskalátorů uzavřen vstup do stanice metra B Karlovo náměstí. Lidé se do stanice dostanou pouze z Palackého náměstí. V příštím roce se DPP chystá opravovat výstup ze stanice Anděl směrem Na Knížecí.