Po proslulé britské skupině Morcheeba a německých Kraftwerk oznámili pořadatelé další hvězdu čtvrtého ročníku Metronome Festivalu - v Praze vystoupí skotská skupina Primal Scream, jež vznikla roku 1982. Kapela, kterou tvoří zpěvák Bobby Gillespie, kytarista Andrew Innes, klávesista Martin Duffy, bubeník Darrin Mooney a baskytaristka Debbie Googe, prošla několika stylovými proměnami.

Do hudebních výšin ji po devíti letech existence vyneslo až album Screamadelica z roku 1991, kterého se prodalo tři miliony kusů a pomohlo zpropagovat soudobou taneční hudbu. O tři roky později kapela zabrousila do rock'n'rollu a vydala desku Give Out But Don't Give Up. V dalších letech pak svůj hudební projev syntetizovali. 

V Česku koncertovali energičtí Primal Scream už několikrát - v roce 2009 vystoupili na Open Air festivalu Trutnov, roku 2011 v Kulturním centru Vltavská oslavili 20 let od vydání stěžejního alba Screamadelica, o dva roky později na prknech Lucerna Music Baru představili své desáté studiové album s názvem More Light.

Na Metronome Festivalu představí průřez toho nejlepšího, co za dobu jejich existence vzniklo, fanoušci se tak mají rozhodně nač těšit. 

První ročník festivalu Metronome se na Výstavišti odehrál v roce 2016 s hlavními hvězdami Iggy Popem a kapelou Foals. O rok později lidé přišli hlavně na Stinga a Kasabian a letos na Johna Calea, Davida Byrnea či kapely Chemical Brothers a Massive Attack. Návštěvnost podle pořadatelů vzrostla ze 7500 diváků na prvním ročníku na letošních 18 000 lidí.

Kdy: 21.-22. června 2019
Kde: Výstaviště Praha, Holešovice
Za kolik: 1790-2490 Kč za oba dny (do 14. 1.). Podrobnosti najdete na www.metronomefestival.cz.