Šofér očividně bojoval sám se sebou i s auťákem, to vše doprovázeno řvoucím motorem a hustým oblakem dýmu. Když nevyšel ani druhý pokus o rozjezd, hlídka raději zahradila šoférovi cestu.

„Za volantem mercedesu seděl šestačtyřicetiletý muž, kterého strážníci vyzvali, aby vypnul motor a vystoupil z auta,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.



Jenže s tím měl oslovený značné problémy. Při zvedání se musel přidržovat, aby nespadl zpět do sedadla. Strážníkům bylo už na první pohled jasné, co je toho příčinou. Na displeji alkohol testeru se po chvíli totiž objevilo 3,2 promile.

O řidičák přišel u soudu

Patálie opilce zdaleka neskončily. Řidičák nemohl předložit, protože, jak přiznal, přišel o něj verdiktem soudu. Svého známého se pokusila zastat jednatřicetiletá žena sedící na sedadle spolujezdce.

„Hlídce tvrdila, že prý autem přijela ona a její kamarád jí chtěl jen pomoci s couváním. To jí podle jejích slov prý moc nejde, protože se řídit teprve učí, a řidičský průkaz proto také nemá,“ dodala další peripetie tragikomického případu mluvčí.

I u spolujezdkyně provedli strážníci dechovou zkoušku, a to s výsledkem téměř 2 promile. Hlídka přivolala státní policisty, kteří si případ kvůli podezření z trestného činu převzali.

Opilá konkurence z Uhelné

O tom, že v Brně se to opilci za volantem v poslední době jen hemží, svědčí i další případ z Uhelné ulice. Tady pro změnu popojížděl stříbrný fiat tak nešikovně, že si jeho řidič vysloužil pozornost strážníků. Dechová zkouška vše vysvětlila. Muž (57) nadýchal 2,87 promile.

Fotogalerie
7 fotografií