Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tereza je obětí drogové mafie. Obvinění je smyšlené! Obžalobu smetl advokát české „pašeračky“

Autor: chal - 
28. listopadu 2018
15:22

Soud s Češkou Terezou H. (22) v Pákistánu trvá už deset měsíců a Tereze i jejímu obhájci dochází trpělivost. Právník mladé Češky ve středu důrazně odmítl vinu své klientky a dokonce řekl, že je celý případ smyšlený! 

Tereza cestou na středeční soudní stání našemu zdroji v Pákistánu prozradila, že má její babička narozeniny. Seniorka v říjnu Blesku řekla, že u ní bude mít vnučka dveře vždy otevřené a po propuštění u ní bude bydlet.

Dobrý vztah obou žen dokládá fakt, že si na narozeniny milované babičky Tereza vzpomněla, i když čelí velice závažnému obvinění z pašování velkého množství heroinu. Za závažný trestný čin Češce hrozí trest v řádu desítek let vězení.

Při samotném líčení se Terezin právník ptal vyšetřovatele na dodatečné otázky. Obvinění své klientky označil za smyšlené! Podle něj se jedná o případ „mala fide“, tedy zlé vůle. To samé si myslí i obhájce Shoaiba, dalšího obžalovaného, u kterého Tereza v Pákistánu bydlela.

„Na středečním stání s Terezou podle plánu přednesli své argumenty k případu advokáti Terezy a spoluobžalovaného,“ sdělila Blesku tisková mluvčí Ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. „Oba dospěli k závěru, že se jedná o smyšlený, mala fide případ,“ dodala. Na dalším líčení by měla vypovídat sama Tereza, ale jeho datum soudce zatím neurčil.

Terezin právník obhajobu postavil na tom, že heroin v kufru neobjevila ani kontrola protidrogové policie, takže je možné, že její kufr někdo vyměnil před poslední kontrolou.

 „Nejprve ji kontrolovala policie, pak bezpečnostní služba letiště a nakonec byla i důkladně prohledána protidrogovou policií (ta má všechny prostředky, jak drogy hledat, včetně psů), ale nic se nenašlo. Až u posledního stanoviště byla zatčena po krátké dramatické prohlídce celníky,“ popsal dění na letišti právník Gull Hassan Khan, který je s případem dobře obeznámen.

Celníci podle Khana navíc poslali k rozboru příliš malé množství drogy, díky jejich pochybení tak může Terezu v případě, že bude uznána vinnou, čekat klidně i nižší trestní sazba.

Terezu zadrželi pákistánští celníci na letišti v Láhauru letos 10. ledna. V jejím kufru našli 9 kilogramů heroinu. Podle obžaloby je Češka chtěla propašovat do Irska. Mladá žena veškerá obvinění odmítá a tvrdí, že o droze v zavazadle nic nevěděla.

eiben ( 29. listopadu 2018 08:21 )

Simce se uz asi klepe ***ka z toho propusteni

eiben ( 29. listopadu 2018 08:18 )

Takze to, ze mela ta prostitutka v kufru 9 kilo heraku si Blesk vymyslel?

Pohybovenadany ( 29. listopadu 2018 01:03 )

Jak bude doma , musi začít cvičit jak ta Koukalova . Zhodit dvojitou bradu a zase bude čiperka . Bude chodit po besedach , knihu napíše , rozjede vlastní cestovní kancelář , holce se otevře budoucnost !

Tom Paul ( 28. listopadu 2018 23:36 )

9 kilo pronesla. o tom žádná, Už si 11 měsíců odseděla ve vězení, které si nikdo z nás nedokáže ani představit. Nebudte zlí, i Terka si zaslouží soud CZ

bestteckaie ( 28. listopadu 2018 22:21 )

Nevidím to dobře. Devět kilo drogy, zápletka státních složek, posouvání termínu, nepřirozený úsměv a prolhanost muslimů.První verdikt může být poprava.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání