Klec spadla definitivně 19. listopadu, kdy zasáhli strážci zákona naráz na sedmi různých místech v kraji. V sítě uvízlo všech sedm lidí (26 až 47). Pervitin v ceně 200 milionů »vařili« z tuzemských i zahraničních léčiv.

„Do zadržení vyrobili a prodali více než 163 kilo pervitinu, mohli vypěstovat až 20 kilo marihuany. Na všechny pachatele byla uvalena na Okresním soudě v Karviné vazba,“ sdělil kriminalista Radim Wita. S tím, že si výrobci počínali obezřetně a dobře znali dobře policejní postupy.

Zabavili bagr i peníze

Kriminalisté zajistili také šest osobních a jeden nákladní vůz, výkopový bagr, dva domy včetně přilehlých pozemků a jeden vlastnický podíl k bytové jednotce. Policie zabavila i statisíce na celkem 17 bankovních účtech.

„Na účtech bylo 2,5 milionu korun, půl milionu se nalézalo u pachatelů v hotovosti,“ řekl kriminalista Wita. Veškerý pervitin se postupně během let podařilo drogové partičce prodat. „Co se týká kvality pervitinu, ta je předmětem zkoumání a dalšího vyšetřování,“ uvedl.

Při zátazích policisté zabavili pěstírny konopí a i kompletní velkokapacitní varnu pervitinu se vším, co k ní patří, tedy i se surovinami k výrobě drogy. Podezřelým nyní hrozí až 18 let vězení.