(Spoilery) Osmý díl deváté série Evolution (evoluce), který je zároveň posledním letos vysílaným, toho fanouškům The Walking Dead přinesl hodně. Šeptači se konečně naplno projevili a ukázali svou sílu. Skupina přeživších si osvojila zvyky nemrtvých a je schopna se mezi nimi pohybovat.

Zombie stáhli z kůže, kterou nyní nosí na sobě, aby se mezi nimi mohli pohybovat. Jejich nebezpečnost spočívá v taktice. Jsou totiž schopni ovlivnit obří stádo nemrtvých a nasměrovat je tam, kam chtějí. Nyní už hrdinové seriálu v čele s Darylem zjistili, co jsou zač a čeho jsou schopni.

Jeden z nich za to zaplatil životem. Kdo zemřel? Obětí Šeptače, kterého později zastřelil Daryl šípem, se nestal nikdo jiný než Ježíš. I když na sobě měl chrániče, které vynalezli v Království, schytal to ostřím zezadu. Zemřel tak svému partnerovi Aaronovi přímo před očima.

Je to už druhý přítel, kterého Aaron ztratil. V minulosti již oplakal ztrátu Erica. Jak je vidět, seriál The Walking Dead v zabíjení hlavních hrdinů nijak nepolevuje. Na další díl si budeme muset počkat do příštího roku. Druhá polovina sezony na televizi AMC startuje obvykle na konci února.

P.S. Psychopat Negan pláchnul z vězení. Jak fanoušci komiksové předlohy vědí, v boji se Šeptači sehraje klíčovou roli.

Fotogalerie
45 fotografií