Zpěvák, který byl Ivetinou první velkou láskou i pěveckým parťákem (nazpívali spolu např. Knoflíky lásky), zahynul na železničním přejezdu ve Františkových Lázních večer 29. července 1985, kdy mířil z Prahy domů za svou matkou do Aše.

„Petr byl úžasný! Byl takový šikovný a ukecaný blonďáček. Hrozně se nám líbil... Byli spolu něco přes rok a Petr potom zahynul... Když se to dozvěděl manažer Tomáš Gottlieb, zavolal na policii do Frenštátu, protože jsme neměli doma telefon, aby nám oznámili, co se stalo, a aby Ivetka zůstala doma a nejezdila do Prahy," vzpomíná matka Bartošové. "Iveta spala, nechtěli jsme ji v noci budit, a protože jsem měla ranní směnu a manžel odpolední, měl za úkol ráno, až vstane, jí opatrně říct, co se stalo..."

Dceru se rodičům ale drastické zprávy uchránit nepodařilo. "Ivetka reagovala hrozně. Měli jsme potom strach, že ztratí nervy. Pořád jen chodila venku okolo domu, dívala se do nebe a říkala, že tam vidí Petra, že na ni mává, nebo že s ním mluvila. Opravdu to bylo hrozné," trápí se Svatava ještě dnes. "Mysleli jsme, že se zblázní. Chodila jak bez ducha a říkala, že končí, že už nebude zpívat,“ říká v nové knize.

Fotogalerie
20 fotografií