Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Hamás jsou teroristé, hřímal Zeman v Izraeli. A překvapil ho minibar bez alkoholu

Autor: Jakub Kopřiva - 
26. listopadu 2018
11:49

Prezident Miloš Zeman pokračuje v návštěvě Izraele. Zemana a první dámu Ivanu (53) přijal v přátelském duchu ve své rezidenci jeho izraelský protějšek Reuven Rivlin (79) s manželkou Nechamou (73). Českému prezidentovi se dostalo přivítání s vojenskými pozdravy a zazněly i hymny obou zemí. Zatímco Zeman s manželkou stáli mlčky při Kde domov můj, izraelský pár při své hymně zpíval. A to i přes to, že první dáma židovské státu trpí plicní fibrózou a měla u sebe dýchací přístroj.

Rivlin nazval Zemana „přítelem židovského lidu a Izraele“ a ocenil přátelské diplomatické vztahy obou zemí. Na oplátku se mu dostalo pozvání do Prahy. Podle Zemanových slov je Izrael jeho „druhou zemí“. A přidal i jedno přání. „Doufám, že Czechia se stane i vaší druhou zemí,“ řekl Rivlinovi a použil sice oficiální, ale nepoužívaný zahraniční název Česka. Izraelská hlava státu na přání pohotově zareagovala: „Pokud by se Česko stalo mou druhou zemí, tak bych se stal golemem.“

Prezident Zeman si svoji návštěvu Izraele velice pochvaloval, našel ale i jednu nepříjemnost. V hotelu, kde je ubytovaný, totiž v minibaru nenašel alkohol. „Ďábel tkví v detailu,“ komentoval to se smíchem Zeman nad sklenkou bílého vína během podpisu memorand o vzájemné spolupráci Česka a Izraele.

Zeman o Hamásu: Jsou to teroristé

Aby prezident Zeman ještě více ilustroval své pevné vazby na Izrael, nazval jeho protivníka z Palestiny, hnutí Hamás, teroristickou organizací. A podpořil přesun českého velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma po vzoru USA, což je pro Izraelce důležité téma, ale pro okolní arabské země je to téměř nepřátelský akt.

 

 

Jennifer Johnson ( 26. listopadu 2018 18:14 )

Doporučuji, nejlepší způsob, jak zhubnout = = > www.Takeslim.com

adeso ( 26. listopadu 2018 14:15 )

je vidět, že nejsi uvlivňován tím naším bordelem

adeso ( 26. listopadu 2018 14:13 )

pátá izraelsko arabská válka proběhla mezi Izraelem vyzbrojovaným USA a EGyptem se Sýrií- s vojenskou podporou Ruska. Takže to chce číst vždycky všechno... a navíc tohle zdaleka není konec.. ale neříká se tomu válka.

xiioma ( 26. listopadu 2018 14:08 )

Jediná věc, na kterou mám stejný názor jako hradní opilec.

HledacPravdy ( 26. listopadu 2018 13:30 )

Židi už tam žijou tisíce let, to Arabové všude

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa