Paní Svatava se rozhodla citlivé detaily ohledně své slavné dcery rozebírat v nové knize Má dcera Iveta a svého zetě v ní rozhodně nešetřila. „V srpnu si ho vzala a v dubnu skočí pod vlak, když už měla domluvené, že v květnu podá žádost o rozvod,“ podivovala se.

Sám vdovec ale toto tvrzení odmítá. „Co se týká rozvodu, je to holý nesmysl, co podsouváte. Nemáte pro to žádný podklad, protože tomu tak nebylo,“ uvedl pro Expres.cz Josef s tím, že kdyby se skutečně Iveta rozvést chtěla, jistě by to zvládla, tak jako v případě předchozích partnerů.

„Nechte Ivetku v pokoji spát a nekopejte do vlastní dcery jen proto, že jste upřednostňovala Ivanu a Lumíra,“ opřel se do bývalé tchyně svérázný muž, který kvůli Bartošové opustil v roce 2013 tehdejší manželku Darinu, s níž ještě donedávna vedl řadu soudních sporů. Teď Rychtář dokonce tvrdí, že matka Ivety ho v podstatě ani nezná, přesto vynáší soudy. „Po dobu mého vztahu s Ivetou jste nikdy nepřijela, nikdy jste jí v ničem nepomohli. To se týká i sourozenců.“ 

Byl to prý dokonce on, kdo svou ženu přesvědčoval, aby čas od času zavolala svým příbuzným. I přesto, že oni údajně zájem nejevili. „Zamyslete se nad sebou a nelžete, prosím. Ivetka pro vás byla hvězdou, pokud byla na výsluní. Když se jí nedařilo, tak jste ji neznali,“ šokoval vdovec a dokonce se neštítil ani drsných útoků na paní Bartošovou: „Vy jste ji ani nechtěla a byla jste překvapená, že jste měla po porodu v sobě ještě jedno dítě. Jediný, kdo ji miloval, byl tatínek.“

Proto prý ostatně rodině nechtěl vydat ani ostatky po Ivetě. „Jako rodina jste selhali, nejste hodni její ostatky vlastnit,“ vzkázal paní Svatavě rozčilený Josef a dokonce začal vyhrožovat tím, že by mohl zveřejnit telefonáty zpěvačky s maminkou i bratrem Lumírem. Do boje s pozůstalými po Bartošové se ovšem pouštět nechce. „Dostal bych se tím na vaši úroveň, a to nechci. Ivetky si vážím a nepřestal jsem ji milovat, i když tu není,“ dodal pro Expres.cz Rychtář.

VIDEO: Rychtář u příležitosti výročí od sebevraždy Ivety Bartošové: Promluvil o jejích blízkých!

Video
Video se připravuje ...

Dva roky od sebevraždy Ivety Bartošové: Rychtář promluvil o jejích blízkých! Pavel Machan

 

Fotogalerie
72 fotografií