Oba muži se potkali poprvé v životě 5. května ve 3 hodiny ráno na tanečním parketu opavského baru U Vočka. „Obtěžoval holky, s nimiž jsem tehdy přišel. Všiml jsem si, že otravuje Verču. Sahal na ni a bylo vidět, že ji to bolí,“ popisoval Krajskému soudu v ostravě Martin.

Martin se proměnil v Zorra mstitele. „Odstrčil jsem ho, on zvedl ruce a něco zakřičel. Lekl jsem se, že na mě chce zaútočit. Udeřil jsem ho pěstí. Spadl na zem,“ vzpomínal Martin, který po útoku zmizel urychleně z baru.

Napadený Alexandr bojoval šest dnů o život ve fakultní nemocnici. Ale krvácení do mozku a jeho otok nakonec nepřežil.

Bál se, že ho zbijí

Martin popisoval, jak se po incidentu nahnul nad Alexandra, a jak zjišťoval, zda žije. Poté odešel z baru ven. „Slyšel jsem nějaké chlapy, jak křičí: kde je ten malý zm*d? Bál jsem se těch lidí, oni vypadali namakaně. Bál jsem se, že mě zbijí, až nebudu chodit. Proto jsem odtamtud utekl, ne že bych se vyhýbal spravedlnosti,“ tvrdil Martin u soudu.

Nikomu podle svých slov ublížit nechtěl, jenom se snažil ochránit kamarádky, které podle něj údajně opilý Alexandr obtěžoval. „Samozřejmě jsem ani jemu ani nikomu jinému ublížit nechtěl. Už vůbec ne takovým způsobem. Jen jsem bránil kamarádky, na které sahal na parketu,“ vypověděl Martin. Soud pokračuje v dalších dnech.