Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kam se hrabe Válka skladů: Muž ve vydražené kóji našel 171 milionů korun!

Autor: lm - 
28. listopadu 2018
11:57

Neuvěřitelné štěstí měl nejmenovaný muž z USA, který vydražil jednu ze skladových kójí od Dana Dotsona, známého ze seriálu Válka skladů (Storage Wars). Uvnitř našel trezor a v něm 7,5 milionu dolarů (171,72 milionů korun)! Jenže pohádkové bohatství mu dlouho nevydrželo...

O kuriózním případu informoval sám Dan Dotson, který je hlavní hvězdou Války skladů. V tomto americkém seriálu se draží sklady, za které jejich nájemci několik měsíců nezaplatili, a jejich obsah následně propadá tomu, kdo učiní nejvyšší nabídku. Dražebník rozlomí zámek a sklad otevře, po čemž si ho kupci mohou zvenku prohlédnout a odhadnout cenu věcí, co v něm jsou.

Dan Dotson se o šťastném kupci dozvěděl od jedné ženy na charitativním večírku. „Můj muž pracuje pro jednoho chlapa a ten si u vás vydražil jednu kóji za 500 dolarů (11,5 tisíce korun), uvnitř které byl sejf,“ popsala mu žena.

„Někoho si na to zavolali a ten jim trezor otevřel... Uvnitř sejfů obvykle nic nebývá, ale tentokrát prázdný nebyl. Uvnitř bylo 7,5 milionu dolarů v hotovosti,“ prozradila mu šokující novinku.

Podle Dana se pak ale vše zkomplikovalo. Nového vlastníka skladu totiž kontaktoval právní zástupce původního majitele a požádal ho, aby peníze vrátil. Za to mu bylo nabídnuto »jen« 600 tisíc dolarů, tedy necelých 14 milionů korun, což muž odmítl. Druhou, dvojnásobnou nabídku však již přijal a původnímu majiteli tedy vrátil zbylých 6,3 milionu korun (144 milionů korun).

Lidé na Facebooku nyní debatují, jak by se v podobné situaci zachovali oni. „Pokud měli tolik peněz, proč za ten skladovací prostor nezaplatili? A koho by vůbec napadlo si tam schovat hotovost,“ ptá se jeden z diskutujících. „Nechal bych si to všechno! Proč si to sakra nevyzvedli a proč by to tam sakra nechávali jen tak ležet až do doby, než to někdo koupí?“ přidal se další. A co byste v takovém případě udělali vy? Dejte nám vědět v diskuzi pod článkem!

Zobrazit celou diskusi