Desítky dětí z Broum poslaly svá přání vzduchem na svatého Martina, tedy v neděli 11. listopadu. Růžový a modrý balonek Aničky (4) urazil skutečně dlouhou cestu.

Ve více než čtyři sta kilometrů vzdáleném slezském městě Zabrze jej druhý den našla polská školačka Kamila Olsza (9) se svou maminkou. „Moje dcera okamžitě přišla s myšlenkou, že musíme holčičce dárek poslat,“ říká Patrycja Olsza, která popsala kuriózní objev polské televizi TVN. A rozběhlo se pátrání…

Našli ji

V dopise sice nebylo uvedeno příjmení dívky, ale stálo tam jméno obce, kde se rodinu Aničky povedlo vypátrat. „Už v pondělí se nám ozvali hasiči a sháněli se po Aničce. Samozřejmě máme velkou radost. Vůbec jsme nečekali, že balonky doletí takhle daleko,“ popsal Blesku s úsměvem tatínek Petr P.

Anička o celé události ale neví. „Nechtěli jsme jí to říkat, ale budeme muset. Kamilka se s ní chce totiž setkat,“ dodala maminka Anna K.

A co všechno si přála?

A co si vůbec malá holčička od Ježíška požaduje? Kromě Ponožek s obrázkem princezny Anny a Elzy, modrých střevíčků se stejným motivem a dlouhých modrých a fialových šatů, by ráda dostala velké růžové kolo a plyšáky z Ledového království, a dokonce i malovátka.

Tím ale prostor pro Ježíškovu aktivitu nekončí. Pokud to půjde Anička by ráda pod stromečkem uviděla také autodráhu, skateboard, trubku, sadu bubnů a bagr. Pokud by vánoční dobrodinec dodal i zahradní domeček byla by její přání splněna na 100%.

Loni přistály u Poznaně

Loni přistály u Poznaně Podobný případ zatoulaného dopisu Ježíškovi se stal i loni. Dva žluté balonky objevili Poláci Magda, Caro a Kamil v lese poblíž Borowiece u Poznaně. K nim byl přivázaný dopis od Tomáše Slavíka ze Sezimova Ústí. I oni mu dárky koupili.

Fotogalerie
6 fotografií