Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zubní víla v uniformě: Přerovští strážníci zachránili chlapci (11) zuby z koše

Zubní víla v uniformě: Přerovští strážníci zachránili chlapci (11) zuby z koše.
Zubní víla v uniformě: Přerovští strážníci zachránili chlapci (11) zuby z koše.  (Autor: Profimedia)
Autor: DH - 
21. listopadu 2018
17:47

Neobyčejný zásah má na kontě hlídka Městské policie v Přerově. Při běžné obchůzce zahrádkářské kolonie narazili na zakrváceného chlapce (11), který si vyrazil zuby a následně je hodil do odpadkového koše. Ani minutu nelenili, vytáhli zuby z koše a kluka poslali k zubaři. Ten tak bude moci znovu přední řezáky používat.

K celé situaci došlo v neděli odpoledne. Strážníci v zahrádkářské kolonii narazili na jedenáctiletého chlapce, který měl zakrvácenou tvář.

„Strážníci zjistili, že hoch spadl ve skateparku při jízdě na koloběžce, vyrazil si dva horní zuby i s kořeny a řezáky pak vyhodil do odpadkového koše,“ popsal mluvčí městské policie v Přerově Miroslav Komínek. „Na rozdíl od chlapce se však odmítli tak lehce smířit s jejich ztrátou, protože ze zkušeností ze sportu věděli, že je možné je zachránit,“ doplnil informace o incidentu.

Poté, co se po telefonu ujistili, že je jejich domněnka správná, okamžitě se jali přední zuby hledat v koši. Podle tvrzení mluvčího policie nakonec jeden ležel mezi odpadky a druhý zůstal zachycený na okraji betonového koše. Zuby pak díky pokynům odborníků z fakultní nemocnice omyli, dali do sáčku s čistou vodou a i s chlapcem převezli na služebnu. Tam už na něj čekal otec, který s ním odjel k zubaři na zákrok.

„Jak nám později sdělili rodiče, zuby se podařilo zachránit a chlapec bude moci po zahojení bez obav chroupat mrkev,“ uzavřel pobaveně Komínek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání