Pašeráci tablet nebyli žádní troškaři. Pokud by zboží našlo svůj cíl, vyrobili by z něj „specialisté“ z jižní Moravy nejméně deset kilogramů drogy v ceně okolo 10 milionů korun!

„Skupinu tvořili dva muži ve věku 22 a 25 let a mladá žena. Vyjížděli do Polska jednou za tři týdny, zboží přechovávali na Šlapanicku,“ uvedla kriminalistka Martina Čermáková.

Minulý týden spadla klec, Toxi tým a zásahová jednotka partičku zatkly a vybraly i zásoby léků v garáži rodinného domu. „Celkem se jednalo o 7056 krabiček, které obsahují bezmála sto tisíc kusů tablet,“ dodala policistka.

Život na vysoké noze

Triu velel mladík (22), který také zajišťoval objednávku léků u našich severních sousedů. Kšeft nesl skupině stotisícové příjmy, mladík si žil na vysoké noze. Utrácel desítky tisíc za pronájmy domů a bytů a drahá auta. Podobně jako jeho dva komplicové odmítl vypovídat.

Ve spárech pervitinu

„Všichni tři jsou tzv. rekreační uživatelé pervitinu. Jeden z nich má zákaz řízení kvůli jízdě pod vlivem návykových látek,“ uvedla kriminalistka s tím, že se Toxi týmu už povedlo lapit i některé z odběratelů léků na jižní Moravě. Na případu spolupracují s polskou policií.

Oba mladíci skončili ve vazbě, dívka je vyšetřovaná na svobodě. Všem hrozí až desetiletý pobyt v base.

Fotogalerie
5 fotografií