Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svatba Andreje Babiše s Monikou: Na Čapím hnízdě ukázal celou rodinu... i dceru Adrianu

Autor: J. Kopřiva, J. Tomek - 
21. listopadu 2018
05:00

Záhadná žena, která se na veřejnosti neukazuje? Ani ne. Dceru Adrianu Bobekovou (39) totiž premiér Andrej Babiš (64, ANO) ukázal na jedné z mediálně nejsledovanějších akcí loňského roku: na svojí svatbě s Monikou (44), která se konala na farmě Čapí hnízdo.

Fotka Blesku z loňského července ukazuje menší tmavovlasou ženu ve světlých šatech v doprovodu statného muže a dvou dcer. Za ní manželský pár a o několik kroků pozadu o samotě jdoucí muž. Tak vypadalo na Babišově veselce procesí, které o několik měsíců později hýbe Českem.

Žena s rodinou je dcera premiéra Adriana, osamělý muž pak syn Andrej junior (35) a pár jsou manželé Dita (38) a Petr (39) Protopopovovi – „juniorova" psychiatrička a údajný ošetřovatel, s nímž se dostal až na daleký Krym. Stejně jako mladý muž figuruje v kauze sporné dotace pro Čapí hnízdo také Adriana. Oba jsou mezi obviněnými, ona ale už byla u výslechu. Snímek ze svatby je také pravděpodobně poslední společnou fotkou sourozenců v Česku.

Kdo vymyslel „Čapák"?

Nápad na vybudování ekofarmy dostala podle nejnovější verze právě Bobeková, a to díky své lásce ke zvířatům. „Moje starší dcera, která má ráda koně a měla přítelkyni, která také měla koně, přišla s tím projektem a následně se rodina dohodla, že to bude rodinná firma,“ řekl premiér v neděli na Nově. Přitom v dokumentu Matrix AB z roku 2015 tvrdil, že je Čapí hnízdo ta nejlepší věc, kterou kdy vymyslel on sám.

Dvě kauzy pana premiéra

Údajný únos syna

Babišův starší syn Andrej měl být podle svého tvrzení, které na skrytou kameru natočili reportéři Seznam Zpráv, unesen na Krym svým ošetřovatelem (a mužem své psychiatričky) Rusem Petrem Protopopovem. A to v době, kdy se v Česku vyšetřovala kauza Čapí hnízdo. Babiš senior ale tvrdí, že syn odjel do zahraničí dobrovolně. Případem se nyní zabývá policie.

Farma Čapí hnízdo 

Čapí hnízdo dostala dotaci 50 milionů korun na rozvoj malých a středních firem. Před tím ji Agrofert vyčlenil ze svého holdingu a po několika letech ji zase „spolkl" zpátky, čímž farma ztratila na dotaci nárok. Čapí hnízdo navíc nemělo jasnou vlastnickou strukturu, Babiš pak sám uvedl, že jej vlastnila jeho rodina. Dotaci nakonec firma vrátila, zúčastnění včetně premiéra čelí obvinění z podvodu.

VIDEO: Babiš se v krizi víc zatvrdí, říká komentátor. Kdyby odstoupil, ulevilo by se i jemu, kontruje Kupka z ODS

Video  Babiš se v krizi víc zatvrdí, říká komentátor. Kdyby odstoupil, ulevilo by se i jemu, kontruje Kupka z ODS  - Blesk TV
Video se připravuje ...

 

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu

jity ( 22. listopadu 2018 10:56 )

Jakého zloděje, zatím odsouzen Babiš nebyl a navíc tu dotaci mu dal Kalousek a ten je přece poctivý.

villon ( 21. listopadu 2018 23:49 )

Bureš je Bôh. A čehúni, kterym to nevoni, nech tiahnú na vostok.

maIhorm ( 21. listopadu 2018 15:02 )

Jejich svatba je alibismus. Nahonem ženitba při průjseru s dotacemi, tak tam nahnal koho se dalo. Sebrance nedošlo nic, vychechtaný pár se může přervat tlemit dršky jak je všecko v ažuru.

maIhorm ( 21. listopadu 2018 14:58 )

Neměl na ně fotropes přísahat.

Monikay ( 21. listopadu 2018 14:37 )

to je opravdu překvapivé že na svatbě ukázal celou rodinu! nemohu se z toho vzpamatovat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa