„Mámu trochu mrzelo, že pro většinu lidí byla celý život Maruška, protože za svou kariéru měla několik jiných výtečných rolí ve filmu i v divadle. Její první role, kterou si zahrála v šestnácti, kdy vlastně ještě ani nebyla herečkou, jí ovlivnila celý život,“ říká hereččin syn ve vánočním speciálu Blesk tv MAGAZÍNU, který vyjde už tento pátek.

Bez maturity

Milena totiž vůbec neměla v plánu stát se herečkou. Studovala střední zdravotnickou školu a hraní v ochotnickém spolku brala jen jako koníček. „Tam ji nějak objevil Jan Werich a přemluvil ji, aby zkusila roli Marušky. Mám dojem, že ona původně ani nechtěla. Ale Werichovi se neříká ne,“ zdůrazňuje Jakub.

„Hned po natáčení pohádky Byl jednou jeden král přišel film Anděl na horách a další a další role. Myslím, že ani nedokončila střední školu, na DAMU ji vzali bez maturity,“ prozrazuje syn mámino tajemství.

Hrála i doma

A o osudu Dvorské bylo rozhodnuto. Práce se jen hrnula a z obyčejné holky z Prostějova se stala jedna z nejvyhledávanějších hereček své doby. „Když je někdo hercem, tak jím je dvacet čtyři hodin denně, sedm dní v týdnu. Nikdy nevypadne z role. I jeho soukromý život je vlastně tak trochu hraní,“ dodává Jakub.

Ani jeho maminka prý nebyla výjimkou. Vzpomíná na ni ale jen v dobrém a přiznává, že ačkoli nemá televizi, na Vánoce si se svými dcerami každý rok Byl jednou jeden král na její počest pouští.

ROZHOVOR S JAKUBEM DVORSKÝM UŽ V PÁTEK V BLESK TV MAGAZÍNU!

Vánoční Blesk TV magazín v prodeji už v pátek!
Autor: Blesk

Fotogalerie
9 fotografií