O pořádné pozdvižení se v Radotíně postaral opilý muž, který měl být v bezvědomí. Když mu totiž kvůli otravě alkoholem přispěchali na pomoc záchranáři, zničehonic se probral a začal je ohrožovat nožem s 30cm čepelí! Záchranáři ho nechtěli ještě víc podráždit, a tak se stáhli a bleskurychle zavolali policisty.

„Muž odmítal odhodit zbraň a také mu bylo proti mysli uposlechnout pokynů policistů. Naopak, policisty vybízel, aby ho zastřelili,“ popsal jednání opilce policejní mluvčí Tomáš Hulan. Pak muž utekl oknem na přístřešek.

Slézt dolů ale rozhodně nehodlal – místo toho začalo vyjednávání jako z akčního filmu. Policisté mu výměnou za nůž nabízeli cigarety. To muž přijal, svoji část dohody ale nedodržel. Nakonec zasáhl deus ex machina – namol zpitý muž totiž náhle na střeše omdlel a začal se i s nožem sunout dolů, až spadl policistům rovnou do náruče.

„Následně byl čtyřiatřicetiletý muž převezen k preventivnímu vyšetření do nemocnice, odkud ho záchranáři, doprovázení policejní eskortou, převezli do zdravotnického zařízení v Praze 8, kde zůstal v hospitalizaci,“ dodal Hulan. Muž se bude muset zpovídat nejspíše z podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování.

Video
Video se připravuje ...

Opilý muž vyhrožoval nožem, pak omdlel a spadl ze střechy. Policie České republiky

Fotogalerie
4 fotografie