Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pohřeb hokejisty Gáborčíka (†25): Spoluhráči se neubránili slzám

Autor: shp - 
20. listopadu 2018
19:00

Nebe si ho k sobě přivolalo příliš brzy. Rodina, přátelé a známí vyprovodili na poslední cestu nadějného slovenského hokejistu Dávida Gáborčíka (†25). Ten zemřel 30. října při ošklivé autonehodě v severofrancouzském městě Dunkerque, kde byl oporou místního klubu Les Corsaires.

Gáborčíka našli bez známek života na chodníku, kam se ještě dostal z havarovaného auta. Tam ale svým zraněním podlehl. Původně to dokonce vypadalo, že vypadl z balkonu, jak byl od auta daleko.

Pohřeb se konal po třech týdnech. V pondělí se na hřbitově v Popradě s Dávidem rozloučily stovky lidí. „Byl to tehdy šok pro nás všechny a doteď je to neuvěřitelné, že tu David už není,“ řekl Novému Času se slzami v očích ředitel HC Poprad Ľudovít Jurinyi.

S Dávidem se loučili bývalí spoluhráči. Paločko, Mlynarovič, Brejčák, Paukovček stáli v hokejových dresech vedle rakve během celého obřadu. Ani tito tvrdí chlapi se však neubránili slzám. Při vynášení rakve dali boucháním hokejek o zem sbohem kamarádovi.

Ještě předtím udělali velkou sbírku pro Dávidovu rodinu. Sestra Alexandra, která je sama hokejistkou, pak za podpory klubu převezla bratrovy ostatky z Francie. „Bude nám už navždy chybět ten jeho úsměv,“ prohlásil jeden z jeho kamarádů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání