Přestože Nova odvysílala poslední finálové kolo pěvecké show Tvoje tvář má známý hlas, kterou vyhrála Michaela Badinková, sobotní večer patřil i tak taneční soutěži StarDance na České televizi. Z kola tentokrát vypadl Dalibor Gondík a přímý přenos sledovalo 1,412 mil. diváků. Tvář pak sledovalo 831 tisíc lidí. Televize Prima nasadila film Andílek na nervy, který vidělo 404 tisíc domácností.

Nedělní večer naopak ovládl seriál Profesor T. na Nově, na který se dívalo 1,071 mil. diváků. Oproti němu se na ČT1 postavil druhý díl seriálu Rédl, který zaujal 625 tisíc diváků. Tátové na tahu na Primě sledovalo 454 tisíc lidí, a seriál si tak drží svou tradiční příčku na třetím místě.

Co ale diváky v neděli kolem 21:30 hodiny zaujalo, byl speciální pořad na Nově, a sice Vládní krize: Andrej Babiše exkluzivně. Rey Koranteng tentokrát vystřídal Markétu Fialovou a její Střepiny a celý pořad se věnoval kauze Čapí hnízdo a údajnému únosu Babišova syna na Krym. To sledovalo 894 tisíc lidí. Proti tomu se postavil pořad 168 hodin na ČT, který vidělo 513 tisíc diváků.

 

Fotogalerie
48 fotografií

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu