Chimparty je vizuálně pestrobarevná zábava pro malé, velké, zkušené i nezkušené hráče. Všech 18 miniher, kterých se extravagantně zbarvení šimpanzi zúčastní, se totiž ovládá jedním virtuálním tlačítkem na mobilu nebo tabletu. Ostřílení pařani tak i přes své herní zkušenosti nemají žádné velké výhody.

Minihry obsahují basketbal, ve kterém musíte obručí prohodit svého šimpanze, variaci na fotbal, skákání přes sudy nebo nošení ananasu. Jak se co hraje, pochopí všichni. Před každou disciplínou se spustí tutoriál. Chimparty má kompletní českou lokalizaci včetně dabingu ostříleného Zdeňka Mahdala. Vše tak bude srozumitelné i dětem.

Chimparty pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Hra je určená jednomu až čtyřem hráčům, k čemuž je zapotřebí i dostatečný počet chytrých telefonů nebo tabletů. Pro herní ikonku lze použít i vlastní selfie. Většina miniher se hraje ve složení všichni proti všem, ale naleznete i takové, v nichž se utkáte dva proti dvěma. Hříčky jsou tematicky rozdělené do sci-fi, kouzelnického, pirátského a strašidelného i pralesního prostředí.

K dispozici jsou 4 režimy, v nichž si můžete zahrát zmiňované minihry. Desková hra nejvíce ze všeho připomíná Mario Party. Sice její propracovanosti a zábavnosti nedosahuje, ale princip je stejný. S šimpanzy se pohybujete po políčkách, hrajete minihry, na které dojdete, a poslední vždy roztáčí kostku.

Chimparty pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Někdy šlápnete na políčko, které vás pošle na několik kroků dopředu nebo dozadu. Cílem je dostat se jako první za zlatým banánem. Sólo hru lze hrát i v jednom, ale doporučujeme stejně více hráčů. Zde si musíte udržet co nejvíc hvězd. K tomu vás však honí obří šimpanz s dortem. Náhodná hra vás postaví před 10 náhodně vybraných hříček.

Poslední mód umožňuje vybírání miniher ručně. A to je vše. Vzhledem k tomu, že jednu hříčku dohrajete za zhruba minutu, maximálně dvě, netrvají ani zvolené režimy k dohrání dlouho. Sice si můžete odemknout doplňky pro své huňáče jako boty, sluneční brýle nebo umělé uši, ale to je vše.

Chimparty pro PlayStation 4.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Chimparty je tedy zábavou jenom na chvilku. Vzhledem k nízké ceně jde však o dobrý poměr. Pokud chcete na pár okamžiků pobavit své ratolesti nebo se zasmát s přáteli na domácí party, Chimparty poslouží dobře. Už jsme říkali, že šimpanzi ve hře pšoukají, když se chtějí udržet déle ve vzduchu? Jo, dělají to a dětem (i podroušeným dospělým) to bude připadat vtipné.

Co je PlayLink?

Jde o sérii multiplayerových her určených pro konzoli PlayStation 4. K jejich spuštění je zapotřebí smartphone nebo tablet, do kterého si z Google Play (Android) nebo App Store (iOS) stáhnete příslušnou aplikaci a pak již můžete vesele hrát. Jednoduché a zábavné.

Fotogalerie
28 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 65 %

Plusy:
Ihned přístupné a pochopitelné
Zábava až pro čtyři hráče
Férová cena
Kompletní česká lokalizace

Minusy:
Postrádá hloubku konkurenčních party her
Zábava jen na chvilku

 

Infobox
Datum vydání: 14. listopad 2018
Platformy: PlayStation 4 (testováno na PS4 Pro) / PlayLink
Cena: 549 Kč
Výrobce: NapNok Games
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ