Vypili jsme šampáňo a vodku, měli řízky, bramborový salát, chlebíčky, očka. Zkrátka štědrá večeře, jak má být. Jedli jsme, pili, souložili a zase jedli, pili, souložili. Třikrát dokola, víc to nešlo, i když jsem měl viagru,“ vylíčil recidivista chladnokrevně do policejního protokolu chvilky před vraždou.

Pak po něm prý jeho milenka požádala o půjčku 100 000 korun. „Prý když nedám, udá mne, že jsem ji znásilnil. Pěstičkami mě bila do hrudníku. Naštval jsem se, vzal cihlu a praštil ji do hlavy,“ prohlásil Bedřich.

Podle obžaloby ji sedmapadesátiletý násilník zasáhl osmi údery. Způsobil jí tím mnohočetná poranění, včetně zranění mozku a končetin, žena jim na místě podlehla. Její tělo odvezl autem na dálnici D1, kde je vyložil, protáhl pod svodidly a skulil z náspu.

Mrtvolu našli na 192. kilometru dálnice D1 30. prosince silničáři, policie tehdy kvůli vyšetřování na dálnici na několik hodin omezila dopravu. Vraha kriminalisté zatkli na začátku roku 2018.

Prý vraždili dva noční návštěvníci

Obžalovaný tvrdil, že nevraždil. Do bytu měli podle jeho verze přijít další dva muži, kteří po něm chtěli peníze. Nakonec ho zbili do bezvědomí. Když se druhý den probral, ženu našel mrtvou.

„Byla svázaná mým ložním prádlem. Donutili mě, abych jim ji pomohl naložit do auta. Pak jsme jezdili po Brně, zastavili jsme na nějakém odstavném pruhu. Oni to tělo vzali a já šlápl na plyn a ujel jsem," řekl soudu obžalovaný. Údajní útočníci mu prý vzali 600 tisíc korun.

V přípravném řízení se Bedřich B. k vraždě přiznal, soudu ale tvrdil, že vypovídal pod nátlakem. Rozsudek není pravomocný, Bedřich B. si ponechal lhůtu pro odvolání.

VIDEO: Soud v Ostravě potrestal ženu, která zapíchla ve mstě muže, třinácti lety vězení.


Fotogalerie
3 fotografie