Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilá právnička napadla posádku letadla. Spustila rasistické nadávky a výhrůžky

Autor: Darina Jíchová - 
15. listopadu 2018
17:47

Simone O’Broinová (50), humanitární právnička ze Severního Irska, si udělala pořádnou ostudu. Naprosto opilá obtěžovala posádku společnosti Air India během letu z Bombaje do Londýna. Fyzicky napadla stewarda a dožadovala se, aby jí dal „tu zas*anou skleničku vína“. Pohotovému cestujícímu se podařilo útok nahrát, uvedl deník Daily Mail.

„Pracuju pro vás, pro všechny zas*aný lidi, pro zas*aný Rohingy, pro zas*aný Asiaty, pro vás. Jsem mezinárodní právnička,“ řvala O’Broinová na palubě. „Ani mi to neplatí, jen tak mimochodem. Vy mi jako nedáte tu zas*anou skleničku vína? Je to tak?“ pokračovala, neštítila se ani rasistických nadávek.

Výbuch opilé právničky:

„Vy mi chcete vyhrožovat soudem a právníky? Já jsem právnička, ty jeden „zas*aný indický chamtivý parchante,“ pustila se do stewarda. „Dejte mi to víno, jinak je s vámi konec. Myslíte, že se bojím?“ křičela.

Právnička a aktivistka skončila na policii

Chování právničky naprosto šokovalo nejen posádku, ale i její spolucestující v luxusní business třídě. Incident nahrál indický novinář Tarun Šukla. Po doletu byla O’Broinová zatčena na londýnském letišti Heathrow. Žena byla obviněna z narušování pořádku a napadení.

K incidentu došlo minulou sobotu, kdy se O’Broinová vracela z dvouměsíční dovolené v Indii. Právnička několik let pracovala v Palestině, většinou se zabývá mezinárodním právem. Patří také mezi lidsko-právní aktivisty.

Pasažéři se báli běsnící ženy

Spolucestující O’Broinové vypověděli, že byla opilá a další alkohol by situaci ještě zhoršil. Dodali také, že se pokusila si zapálit cigaretu. Letušky ji musely několikrát upozornit, že kouření na palubě je zakázané. Právnička prý ukradla láhev vína a na posádku řvala zhruba pět hodin.

Svědkové uvedli, že se odmítala posadit zpátky na své místo, neuposlechla ani výzvu pilota. Ten podpořil svou posádku a ujistil O’Broinovou, že letušky a stewardi mají právo odmítnout jí nalít další skleničku.

 

„Nic podobného jsem nikdy nezažil. Vydržela to skoro celý let, neustále vykřikovala, že je mezinárodní právnička, že pracovala v Gaze a v Palestině. Tvrdila, že nás všechny může dostat do vězení,“ uvedl jeden z pasažérů, který si přál zůstat v anonymitě. „Šokovala nás, mnoho lidí mělo strach. Ještě před vzletem byla v pohodě, pak se ale opila a už to bylo jen horší a horší.“

„Máchala rukama, chtěla víno a cigaretu.“

„Dala si víno a chtěla si zapálit, ale letuška ji upozornila, že se to nesmí. Tady se to zvrhlo. Bylo to jako by přišla o rozum. Nadávala, tvrdila, že létá řadu let a vždycky kouřit mohla, pak se začala dožadovat dalšího vína. Byla to hrůza,“ dodal pasažér. „Obracela se i proti nám, nejen proti letuškám a stewardovi, máchala rukama a přetahovala se o láhev vína.“

Svědek vypověděl, že pak se na chvíli uklidnila. „Všechno začalo nanovo před přistáním. Letuška jí oznámila, že na Heathrow na ni čeká policie, asi zpanikařila. Za letenku jsem dal skoro 60 tisíc korun, chtěl jsem se v klidu vyspat. Díky ní jsme ale nikdo nezamhouřil oko. Musím ale uznat, že posádka tuhle obtížnou a nepříjemnou situaci zvládla dobře,“ zakončil pasažér.

Právnička incident nekomentovala

„Bez komentáře,“ vyjádřila se k incidentu O’Broinová. Policie právničku vyslechla a následně propustila. Vyšetřování incidentu pokračuje.

 

Zobrazit celou diskusi