„Škodlivost jednání obžalovaného nedosáhla úrovně pro trestný čin,“ uvedla soudkyně. Při prvním kole jednání se Stejskalem předala kauzu do přestupkového řízení. S tímto rozhodnutím však nesouhlasil odvolací pražský městský soud a Králová musela ve věci rozhodnout znovu.

Zklamání z dnešního verdiktu dali najevo řidič, se kterým se strážník dostal do konfliktu, a jeho otec. „Je vidět, že normální člověk nemá v dnešní době zastání,“ prohlásil poškozený. Muž u soudu požadoval i finanční odškodnění, protože ho Stejskal podle jeho slov ponížil. Soudkyně ho odkázala na civilní řízení, proti čemuž se odvolal.

Incident se stal koncem roku 2016 na křižovatce ulic Politických vězňů a Washingtonova. Při kontrole syna a otce, kteří údajně neoprávněně parkovali autem na místě pro invalidy, vytrhl Stejskal mladšímu z mužů z ruky mobilní telefon.

Soud Stejskala původně loni potrestal pokutou 20 000 korun, ředitel však proti trestnímu příkazu podal odpor, a proto věc byla projednána v hlavním líčení. Podle dřívějších informací byl Stejskal do vyřešení případu přeřazen mimo svůj obvod na administrativní práci.

Fotogalerie
3 fotografie