„Teď je tam nové zastupitelstvo, půjdu tam s návrhem znovu," sliboval ostatně i Blesku Pavlík, který chce sochu nechat srovnat se zemí a místo ní nechat vytvořit umělecké dílo, které by nebylo jen terčem posměchu jako to stávající, v němž někteří vidí spíš Milana Šteindlera (61). 

Nejbližší Špinarové se pak shodují, že skulptura s ní nemá nic společného a jedná se o »paskvil«. Její autor ale tvrdí, že se vlastně jednalo o záměr. „Budou říkat, že není podobná zpěvačce. Já nedělal figurínu, šlo mi o esenci Věry Špinarové a její osobnost,“ obhajoval David Moješčík (44) svou práci, za níž ostatně doposud stojí i představitelé města. „Počítali jsme s tím, že jako většina uměleckých děl, tak i toto nebude mít pouze kladné ohlasy. Samozřejmě vnímáme i negativní ohlasy, ale věříme, že si socha své příznivce našla a ještě i najde,“ uvedla pro web Expres.cz mluvčí ostravského úřadu Jana Pondělíčková.

Stanovisko města by se ale mohlo změnit vzhledem k tomu, že po komunálních volbách se změnilo osazenstvo radnice, které by mohlo být otevřenější k možnosti vyhovět přání Pavlíka a dalších, aby socha zmizela. „Nové vedení radnice se chystám oslovit příští týden a zkusím si domluvit schůzku. Pokud by iniciativa vzešla z jejich strany, tak budu jenom rád,“ prozradil pro TN.cz zpěvaččin syn.

Ten také chápe, že občané by jistě neradi z daní platili další monument na uctění památky jeho maminky, a tak je připraven finance vyřešit sám. „Navrhnu, že bych sehnal partnery, aby to už neplatili daňoví poplatníci,“ dodal ohledně svých plánů Pavlík, který zatím nechává novým radním čas, aby si zvykli na nové funkce.

VIDEO: Blesk Zprávy - Ostrava protestuje proti nepovedené soše Špinarové

Video
Video se připravuje ...

Ostrava protestuje proti nepovedené soše Špinarové. A jedinečná operace plic v Brně Blesk TV

 

Fotogalerie
47 fotografií