Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Psanec na útěku provokuje policii: Chyťte mě, jestli to dokážete: Na svobodě chce zůstat minimálně do Vánoc

Autor: rc - 
15. listopadu 2018
15:30

„Dobrý den“ si ze strážců zákona dělá Angličan Daley Smith (29). Ten od léta prchá před zákonem a jak to vypadá, jen tak se vzdát nehodlá. Na Facebooku dokonce nechal své přátele hlasovat, zda má zůstat na útěku až do Vánoc.

Daley Smith pocházející z anglického Cheshiru je stíhán za držení drog a další trestné činy. V červnu letošního roku stanul před soudem, který mu místo vazby nařídil domácí vězení. Nařízení soudu však Daley ihned porušil a začal prchat před zákonem.

Strážci zákona se ho snaží polapit celé měsíce, ale zatím je devětadvacetiletý mladík vždy o krok napřed. Zatímco úspěšně prchá před policií, stala se z něj hvězda sociálních sítí. Daley totiž své dny psance začal mapovat na Facebooku.

Tam například napsal, že jel svým jaguárem přímo za policisty, kteří samozřejmě netušili, jak byl blízko. V dalším příspěvku s trochou nadsázky referoval, že policejní vrtulník letěl přímo nad ním a on přesto unikl.

Smith se vysmívá policii, že si ani nezměnil telefonní číslo a na mobilu je aktivní, přesto ho stále nechytili. Na Facebooku nechal své přátele a fanoušky, kterých má zástupy, hlasovat, zda má zůstat na útěku až do Vánoc nebo se má za pět týdnů dostavit k soudu.

„Každý, kdo si myslí, že bych měl zůstat na útěku do Vánoc, dejte srdíčko. Každý, kdo si myslí, že se mám nechat chytit a jít před soud pět týdnů před Vánoci 19. listopadu, dejte líbí se mi,“ napsal na Facebook.

Na příspěvek ihned zareagovaly stovky fanoušků. Samozřejmě většina z nich hlasovala, aby zůstal na útěku do Vánoc, jak se ale Daley rozhodne, to se teprve uvidí. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání