Při jednání o programu nejprve Piráti a Hnutí pro Prahu 11 (HPP11) navrhli vyřazení bodů o volbě starostů, místostarostů a radních, což byly hlavní body dnešního jednání. Pro vyřazení těchto bodů však nehlasoval dostatečný počet zastupitelů.

HPP11 pod vedením bývalého starosty a aktivisty Jiřího Štylera získalo ve volbách 13 mandátů. Na druhém místě skončili Piráti, kteří obsadí devět křesel. Sedm mandátů získalo ANO, šest mandátů koalice TOP 09 a STAN, pět křesel obsadí ODS, tři uskupení Jižní Město – náš domov (JMND) a zbývající dva mandáty SPD.

Vyjednávání na Jižním Městě komplikují dlouhodobě napjaté vztahy mezi uskupeními. Většina stran odmítá vyjednávat s některým z dalších uskupení. HPP11 odmítá spolupracovat s JMND, SPD a ODS. Podle HPP11 jsou tři zastupitelé ODS trestně stíháni. Piráti odmítají jednat s trestně stíhanými zastupiteli i se zastupiteli, kteří kumulují funkce. S HPP11 odmítá spolupracovat ODS, volební koalice TOP 09 a STAN zase vylučuje spolupráci s SPD. ANO říká, že je ochotné vyjednávat se všemi, v polovině října však pozastavilo jednání s HPP11.

Po volbách je tak v Praze 11 patová situace. Utvořily se dva podobně silné bloky stran, z nichž ani jeden nemá potřebnou většinu. Vítěz voleb Hnutí pro Prahu 11 chce spolupracovat s Piráty, s nimiž má dohromady 22 zastupitelů. Druhý blok stran ANO, ODS, TOP 09 a STAN má dohromady 18 zastupitelů.

Ve volbách v roce 2014 vyhrálo v městské části HPP 11 s 18 mandáty. Druhé skončilo hnutí ANO s devíti mandáty, TOP 09 s pěti křesly, ČSSD se čtyřmi a ODS, KSČM a Jižní Město - náš domov obsadily každá tři křesla. Po minulých volbách vládla v městské části koalice HPP 11, ANO a TOP 09 pod vedením Jiřího Štylera. Koncem roku 2016 se koalice rozpadla a zastupitelstvo Štylera odvolalo. V lednu 2017 byl starostou zvolen Petr Jirava (ANO), radnici vládne TOP 09 s ANO a nezávislými s podporou několika dalších zastupitelských klubů.

Praha 11, v níž žije 77.600 obyvatel, je na jihu hlavního města. Městská část zahrnuje katastrální území Chodova a Hájů.