Je vlastně zcela přirozené, že při oslavách nádherných kulatých narozenin nejstaršího člena rodiny dojde k pořízení nějakých podobných snímků jeho milující rodiny. Ostatně dělá to tak každý, i lidé bez modré krve. Jenže v případě královské rodiny si každý hned vybaví řadu chladných židlí v Buckinghamském paláci, škrobené úsměvy, nuceně rovná záda a znuděné děti.

Dvě rozkošné fotografie k sedmdesátým narozeninám prince z Wallesu jsou však nečekaným překvapením. Zachycují totiž prvorozeného syna britské královny Alžběty II. (92) s jeho nejbližšími a je z nich přímo hmatatelná láska a spokojenost. Následník trůnu na nich sedí na lavičce, obklopený svou rozzářenou rodinou. A přestože lavička bude podle všeho ručně vyřezávaným dubem z kdovíjakého století a trávník je čerstvě pokosený velice dobře placeným zahradníkem, vypadají opravdu skoro normálně.

Celá scéna je velice něžná. Vévodkyně Kate (36) chová v náručí baculatého prince Louise (6 měsíců), jehož měla veřejnost možnost vidět naposledy na červencových křtinách, a vedle ní se široce usmívá princ William (36). U bratra stojí princ Harry (34), který drží svou manželkou Meghan (37) kolem pasu. Pod nimi sedí sám oslavenec s princem Georgem (5) na kolenou, a s chotí Camillou (71) po boku, k níž se tiskne princezna Charlotte (3). Fotografovi se podařilo zachytit scénu plnou pohody. Na fotce chybí jen královna.

Hvězdou je ale Louis

I když jde bez debat o krásný snímek, lidé si popravdě všímají víc než oslavence jiného člena královské rodiny. A má to dobrý důvod! I média si všímají, že na snímcích je také nejmladší člen královské rodiny, šestiměsíční princ Louis, jehož měla veřejnost možnost vidět naposledy na červencových křtinách.

Na Charlesovu počest se dnes bude v Buckinghamském paláci konat soukromá party pořádaná královnou Alžbětou II., která pronese projev. Hodinu po poledni londýnského času (13:00 našeho času) zazní zvony z Westminsterského opatství a z Toweru se ozvou tradiční rány z děla.

Video
Video se připravuje ...

Princ Charles jako dítě Youtube.com/The British Monarchy

 

Fotogalerie
26 fotografií