Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Nehoda dvou kamionů u Prostějova uzavřela dálnici. Hasiči likvidovali požár

Ilustrační foto
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
14. listopadu 2018
06:48

Nehoda dvou kamionů u Prostějova uzavřela v noci na středu dálnici D46 z Olomouce na Vyškov. Jeden z vozů začal hořet. Objízdná trasa vede přes exit 24 Prostějov.

Nehoda dvou nákladních vozů u Prostějova uzavřela v noci na středu D46 z Olomouce na Vyškov. Podle informací ČTK jeden z kamionů začal hořet.

Nehoda se stala krátce před půlnocí na 23. kilometru. Podle policie do sebe nejprve narazily dva kamiony, které po nárazu začaly hořet a do vysypaného nákladu následně narazil řidič dodávky.

„Podle prvotního šetření tam řidič kamionu z prozatím přesně nezjištěných příčin zezadu najel do návěsu kamionu jedoucího před ním. Po nárazu došlo k sesunutí přepravovaného nákladu a požáru obou vozidel,“ informovala ČTK mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Podle mluvčí hasičů Vladimíry Hacsikové jeden z kamionů převážel kari sítě, druhý kvasnice v krabicích. Havarovaná dodávka převážela počítačové komponenty. Hasiči požár kamionů zlikvidovali pěnou.

Hasiči zamezili úniku ropných látek a pohonných hmot do kanalizace. „Přečerpali pohonné hmoty z poškozených nádrží. Také museli vypomoci s překládkou nákladů,“ doplnila mluvčí hasičů. Podotkla, že komplikovaná byla především překládka kvasnic.

„Při nehodě byl zraněn jeden z řidičů,“ dodala policejní mluvčí. Nehoda se stala kolem půlnoci, před 0:30 byl požár lokalizován. „Směr Vyškov zůstává po dobu šetření uzavřen,“ uvedla policie na svém webu. Podle jejích informací budou následky nehody odstraňovány asi do 8:30 ráno.

Objízdná trasa vede přes exit 24 Prostějov – centrum. Vyplývá to z informací Národního dopravního informačního centra a české policie.

Řidiči mohou uzavřený úsek objet přes exit 24 Prostějov – centrum, dále ulicemi Dolní, Wolkerova a Brněnská, zpět najedou přes exit 21.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání