Díky své vzdálenosti od okolního světa si Seychely zachovaly unikátní přírodní bohatství. Na 155 ostrovech žije celkem jen 95 tisíc obyvatel a velkou část ostrovů tvoří úchvatná příroda tropických pralesů, kde vám nad hlavami budou létat papoušci a můžete narazit na vzácné obří želvy. Bohatý a pestrý je tu i podmořský svět korálových útesů, které najdete často na dohled skvostných pláží.

Victoria

Hlavní město Victoria na ostrově Mahé má okolo 30 tisíc obyvatel a snadno ho projdete i pěšky. Patří k nejmenším hlavním městům na světě. Určitě navštivte tržnici Sir Selwyn Selwyn-Clarke Market, kde seženete vše od ovoce přes čerstvé koření a ryby až po oblečení nebo kosmetiku. Krásné fotografie pořídíte třeba v botanické zahradě, kde vám společnost budou dělat obří želvy, nebo u barevného hinduistického chrámu, který je i pro místní zvláštností. Většina obyvatel Seychel jsou totiž katolíci.

Mahé

Turisty na Mahé, stejně jako na ostatní ostrovy souostroví, lákají pláže. Úchvatná je třeba Gran Anse, Anse Royale nebo Beau Vallon. Ty patří k nejrušnějším na celém souostroví. Oblíbené jsou ale i menší pláže jako Intendance, Carana nebo Takamaka. Milovníci šnorchlování a potápění si užijí především na severní straně ostrova, kde je okolo 30 potápěčských míst

Na největším ostrově souostroví se zabaví i ti, kteří netouží jen po plážích. Nabízí se tu nespočet stezek do hor pokrytých palmovými pralesy s překrásnými výhledy na Indický oceán. Po cestě můžete procházet třeba starými čajovníkovými plantážemi, natrhat si čerstvou citronovou trávu nebo divoce rostoucí skořici. Výlet na úchvatnou vyhlídku Morne Blanc můžete spojit i s exkurzí do továrny na čaj Tea Tavern, kde seženete třeba čaj s čerstvou vanilkou.

La Digue

Na malý ostrov je to z Mahé hodinu a půl trajektem. Ale cesta sem se rozhodně vyplatí. Právě fotky odsud vás totiž lákají na Seychely v katalozích cestovních kanceláří. Pláže Grand Anse, Petite Anse a Anse Coco už určitě znáte, aniž byste na nich kdy byli. Jako nejkrásnější pláž světa je pak označována Source D’Argent, na kterou se dostanete jen přes zpoplatněný park s vanilkovou plantáží a výběhem želv. Malý ostrov je jako stvořený pro cyklistiku a snadno ho projedete po pobřežní cyklostezce. Na kole, mnohem častěji než autem, jezdí i místní.

Pláž Anse Lazio na ostrově Praslin.
Autor: scom

Praslin

Druhý největší ostrov souostroví má okolo 8 tisíc stálých obyvatel. Díky své poloze je i ideálním výchozím bodem pro cesty k menším ostrovům jako La Digue, Curieuse, Coco, Saint Pierre, Cousin nebo Aride. Oproti hlavnímu ostrovu Mahé tu je mnohem klidnější život. Za návštěvu rozhodně stojí chráněný palmový prales Vallee de Mai, který je kromě jiných druhů i domovem palmy seychelské, plodící kokosy podobné lidskému pozadí. Známá je i místní farma na černé perly. Skutečnou perlou ostrova jsou ale pláže Anse Lazio a méně známá a skrytá pláž Anse Georgette s bílým pískem a žulovými balvany jako z pohlednice.

Fotogalerie
18 fotografií