Vítr ve vlasech, láska v duši, život na pankáče. Tak Klára shrnula svá očekávání v rozhovoru, který v září poskytla serveru Lidovky.cz před tím, než vyrazila dodávkou na dobrodružnou cestu po Evropě. Klára přestavěla vůz z užitkového na obytný.

„Ráda rekonstruuju a opravuju věci,“ řekla Lidovkám. „Pustit se sama do auta sice byla bláznivá myšlenka i na mě, ale mám ráda výzvy, a kdo mě zná, ví, že jsme ztřeštěná, takže jsem si řekla: proč ne,“ dodala s tím, že jí tatínek musel při práci opravdu vydatně pomáhat.

Kromě radikální změny interiéru (zateplení, instalování nábytku, elektroinstalace) byla prý zásadní výměna motoru. Jako důležité se ukázaly zkušební jízdy, které odhalily technické závady na vozidle, které bylo potřeba před dlouhou cestou odstranit.

Po nutných úpravách už nic nebránilo, aby dodávkou vyrazila na pouť, během které navštívila Rakousko, Německo, Lichtenštejnsko, Švýcarsko, Francii, Lucembursko, Belgii, Holandsko, Španělsko a Portugalsko. Zážitky z putování přitom sdílela na svém instagramovém profilu a na internetové stránce theonlyvan.cz.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Klára (@mala_cestovatelka),Říj 25, 2018 v 8:49 PDT

 

Klára na cestě nakonec strávila zhruba měsíc, vrátila se koncem října, aniž by to její rodina tušila. A mladá cestovatelka si na své blízké přichystala pořádné překvapení. Nakukala jim totiž, že je ve Francii a domluvila se s nimi na společnou večeři přes videohovor.

Příbuzní se za tímto účelem sešli v restauraci a čekali, až se s nimi Klára spojí přes telefon. K jejich obrovskému překvapení se ale sympatická dívka objevila ve dveřích a své milé doslova přepadla! „Tak doufám, že nejdu pozdě!“ zahlásila a všem spadla brada. Jako bezprostřední reakce padlo pár vulgarit, když se ale rodina probrala ze šoku, mladou cestovatelku všichni začali srdečně vítat a zahrnuli ji objetími.

Přes zimu by si rodina měla Kláry užít co nejvíc. „Doufám, že zima uteče co nejrychleji, abych zas někam jela. Čím dřív, tím líp,“ řekla totiž cestovatelka ve videu, které na Instagram umístila po návratu.

Fotogalerie
14 fotografií