Kriminalisté vyslechli v pondělí odpoledne ženu i syna, který s rodiči dům sdílel. V úterý dopoledne padl verdikt. „Obviněná se ke svému jednání doznala a v nejbližších dnech se rozhodne, zda bude stíhání ze zvlášť závažného zločinu vraždy čelit na svobodě nebo ve vazbě,“ uvedl jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Spory kvůli alkoholu?

V městečku se 1700 obyvateli tomu chce málokdo věřit. Sousedka, jejíž zahrada přiléhá k pozemku rodiny, také nevěří. „Pán mi chodil nakupovat, vždycky jsem mu z okna napočítala peníze. Hanka zůstávala spíš doma, prakticky nevycházela. Nikdy jsem od nich neslyšela křik, nechápu, co se stalo,“ svěřila se Blesku.

Na rozporech seniorů, které skončily pondělní tragédií, se podle mnohých mohla podepsat záliba Lubomíra v alkoholu. „To se tady vědělo. Spíš, než že by zašel do hospody, si kupoval pití domů. Každý má holt něco,“ řekl další z obyvatel Olešnice, který zavražděného znal od vidění.

Naposledy se tu vraždilo před více než 100 lety

Vražda v poklidném městečku zaskočila i starostu Zdeňka Pešu. „Město je vzhůru nohama. Učil jsem, zajímám se o historii, a tak vím, že v Olešnici se násilné úmrtí odehrálo naposledy na konci 19. století. Tehdy mlynář zavraždil nevěrnou manželku a dítě,“ prozradil starosta.

Pondělní rodinná tragédie v Olešnici je letošní třináctou vraždou na jižní Moravě. Všechny případy kriminalisté objasnili.   

VIDEO: Vyšetřování záhadné smrti v Plzni.

Fotogalerie
6 fotografií