Americká Kalifornie se v posledních dnech proměnila v hořící peklo. Zničující požáry si vyžádaly životy již přinejmenším 42 lidí a mnoho dalších osob se navíc pohřešuje. V ruinách místní rodiny zoufale pátrají po svých milovaných. Z mnoha domů zůstal jen popel a ohořelé trámy. O obydlí přišly i hvězdy jako například Gerald Butler (49) či Miley Cyrus (25). Tragédie se přitom dotýká ale i britské vévodkyně ze Sussexu.

Coby Američanka Meghan Markle totiž první roky života prožila v domě ve Woodlands Hills, který je přímo v cestě jednoho z požárů a v pondělí byl oheň jen necelý kilometr od budovy a jejího sousedství ve čtvrti. Silný vítr pak stočil plameny směrem na východ. Není divu, že všichni místní mají strach.

„Sledovali jsme plameny v dálce, jak jsou každý den blíž a blíž. Pokud se nestane nějaký zázrak a vítr se neotočí, bojíme se, že naše domovy jsou na řadě. Můžeme se jen modlit,“ cituje britský Mirror jednoho ze zhruba 2000 obyvatelů Woodlands Hills, kteří museli být samozřejmě evakuováni. Mezi nimi žije i dost osobností z filmového průmyslu a Hollywoodu, kde Meghan působila jako herečka a její otec Thomas Markle (74) zase jako kameraman a osvětlovač.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Je tak velmi pravděpodobné, že choť prince Harryho (34) má v oblasti dodnes známé a přátele, o které se nyní jistě obává. Kromě toho by jistě nerada viděla v plamenech svůj rodný dům v ulici Providencia Street. Tam žila do tří let s otcem, maminkou Doriou Ragland (62) a také s nevlastním bratrem a nevlastní sestrou. Později se ale její rodiče rozvedli a ona žila především s matkou.

Je jasné, že záležitost vévodkyni nenechává chladnou. Vždyť ještě nedávno pomáhala komunitě, jejíž život narušil požár v Grenfell Tower z června 2017. Teď sama prožívá podobnou bolest a ještě ke všemu v době, kdy nosí pod srdcem prvního potomka.

Přesto se zatím oficiálně k tragédii nevyjádřila, dokonce ani prostřednictvím sociálních sítí královské rodiny. Na nich zatím převládají příspěvky týkající se oslav výročí 100 let od konce první světové války a také se objevuje informace o nových známkách u příležitosti 70. narozenin prince Charlese, o ničivých požárech zatím nic. Možná že kdyby měla Meghan vlastní účet a nemusela využívat oficiální profily Kensingtonského paláce, bylo by to jiné. Jenže to je proti přísným pravidlům královské rodiny.

VIDEO: Meghan si v poslední době zažila ještě další šok – nepovedené přistání letadla!

 

Fotogalerie
148 fotografií