Práce Jiřího bavila, byla pro něj i koníčkem. Žil si celkem spokojeně v pronajatém bytě. Poté, co mu ale zaměstnavatel mzdu vyplácel se zpožděním, Jiří stále častěji neměl na nájem a začal si půjčovat. Nejdřív u známých, pak si vzal i nebankovní půjčku. Celkem si půjčil asi sto tisíc korun. A protože neměl z čeho splácet, dluh narůstal. „Nemělo to cenu. Stejně jsem skončil na ulici,“ vzpomíná na smutné období. Z bytu, kde bydlel 36 let, musel odejít. Bez práce, bez majetku.

Několik měsíců žil v lese a po ubytovnách. „Když nemá člověk peníze, má pořád hlad, v zimě pořád chodí venku,“ popisuje dobu beznaděje. Po určité době se rozhodl, že pokud nechce s životem skoncovat, musí se snažit o návrat do běžného života. Našel si práci i s ubytováním, splácí staré dluhy a pomalu se vrací k normálnímu životu.

Pomoc s dluhy zdarma!

Potýkáte se s dluhy? Nebo vám problémy teprve hrozí? Zkroťte je včas! Jak zvládnout dluhy vám už DNES, v pondělí 12. listopadu, bezplatně poradí odborníci na finance na 22 pobočkách a kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR po celé republice. K dispozici budou od 8.30 do16.30 hodin.

Odborníci budou radit v těchto městech: Brno, Česká Lípa, Děčín, Havířov, Hradec Králové, Chomutov, Karlovy Vary, Karviná, Liberec, Mladá Boleslav, Most, Nový Jičín, Olomouc, Opava, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Praha-západ, Praha-východ, Praha 4, Teplice, Trutnov, Ústí nad Labem. Poradit se dnes můžete i po telefonu, na bezplatné telefonní lince 800 800 123.