Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Od zlaté mládeže po bok šéfa KSČM: „Exhibista“ Rudy (30) túruje fáro a sbírá pokuty

Autor: jt, bel - 
12. listopadu 2018
16:20

Za vším prý mohou být špatné vzorce chování a nízká inteligence. Tak dopravní experti hodnotí příčiny rychlých jízd mladých řidičů, kteří pak svůj tachometr ukazují veřejnosti na sociální síti. A jedním z nich je i asistent šéfa komunistů Vojtěcha Filipa (63) Rudolf Rudyšar (30).

Co vlastně vede lidi k tomu, že se předhánějí na sociálních sítích v počtu pokut tak jako Rudyšar a jeho přátelé? „U mladého člověka je to sociální exhibice a u starého je to blbost,“ odpověděl Blesku dopravní psycholog Alois Hudeček. „U vybodovaných řidičů, kteří často překračují rychlost, je to vždycky nějaký určitý rys mírné poruchy osobnosti,“ dodal.

Má špatné vzory

Že chlubení se rychlou jízdou na sociálních sítích je v současné době trend, potvrzuje i šéf BESIP Tomáš Neřold. „U mladých ale není hlavním problémem to, že jsou nevyježdění, ale to, že mají mnohem větší ochotu riskovat,“ řekl Blesku. „Je klišé, že více bourají jen ti, co mají drahou audinu nebo bavoráka. Spíš je to o tom, jaké mají vzory,“ dodal. Podle Neřolda má tzv. zlatá mládež problém v tom, že nemá doma dobře nastaveny vzory chování.

Mládí v protisměru

Čeho se přesně měl mladý Rudyšar, syn politické náměstkyně na ministerstvu průmyslu Alexandry Rudyšarové (53), dopustit? Jak napsal Blesku čtenář, své Audi R8 za 5 milionů parkuje, kde se mu chce, túruje ho při jízdě lidem pod okny a chová se, jako kdyby mu Praha patřila.

I Blesku se povedlo jeho rudé auto s prominentní značkou vyfotografovat ve čtvrtek – a to rovnou na zákazu zastavení a v protisměru. Sám Rudyšar ale trvá na tom, že parkuje u pouličních kamer proto, že mu jeho drahý vůz ničí vandalové…

Odborník. Ale na co?

Filip, pro kterého Rudyšar pracuje od začátku letošního roku, svému mladému asistentovi dosud zadal k vypracování dvě analýzy. Ty se prý týkaly developerských projektů v Praze a okolí. Jak byl s prací spokojen? „Obě analýzy jsem dobře využil ve své poslanecké práci, zejména v otázce růstu nájemného a zákonné úpravy stavebního řízení,“ napsal Blesku Filip.

Je ale s podivem, že takovou práci svěřil právě Rudyšarovi. Mladý playboy má totiž vystudovaný zcela jiný obor – na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy získal magistra z mezinárodních bezpečnostních studií. Ani obě firmy, ve kterých až do půlky září Rudyšar působil, se problematikou nájmů či stavebnictví nezabývají.

hafblaf ( 12. listopadu 2018 19:46 )

Když nenasbíral IQ, tak.....

zacoaproc ( 12. listopadu 2018 19:12 )

Obraz dnešní doby.

Jarabak ( 12. listopadu 2018 18:02 )

Nekřivděte tomu dobrému muži. je to zaměstnanec našeho milého a všemi (soudruhy) milovaného soudruha Filipa, krycí jméno Falmer. Ten je zase koaličním partnerem našeho milého vůdce, všemi (vygumovanými mozky) milovaného slunce, Andreje, krycí jméno Bureš. No a oba jsou oblíbenci našeho nejvýše postaveného ruského agenta, pana prezidenta. Takže ten rudy je jistě dobrý člověk a pracuje pro dobro všeho lidu. Neřešte jeho parkování a jiné dopravní přestupky. Páchá je jen proto, aby vymetl ten korupční chlív, co tady byl za vlád ODS. Takže mu za ně musíme poděkovat. A jak by řekl milouš zemanů - kritizují ho jen ubožáci, co nic nedokázali a kteří mu jeho rudé auto a miliony závidí. A ti a´t drží hubu

Lisa Williams ( 12. listopadu 2018 17:27 )

Chceš najít si ženu na jednu noc? Vítejte na ==> www.3xDate.top

anka ( 12. listopadu 2018 17:01 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa