Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie v Chomutově: Při záchraně sebevraha zahynul strážník!

Tragédie městské policie v Chomutově: Při záchraně sebevraha zahynul strážník
Tragédie městské policie v Chomutově: Při záchraně sebevraha zahynul strážník  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: dce, lac - 
9. listopadu 2018
13:52

Smutek zasáhl strážníky z Chomutova. Při středečním výjezdu na pomoc muži, který vyhrožoval sebevraždou, totiž jednoho z jejich řad postihly náhlé zdravotní potíže. Ačkoliv mu ihned na místě poskytli pomoc záchranáři, muž později zemřel.

Kvílení sirén se ve středu chvíli po poledni neslo Chomutovem. Záchranné složky mířily do ulice 17. Listopadu, kde se za přivaděčem vody odehrávalo drama. Muž (23) vyhrožoval demonstrativní sebevraždou. Lezl na sloup elektrického vedení. „Nesl sebou lano, asi se chtěl oběsit,“ řekla svědkyně na místě s tím, že ho policisté sundali z výšky několika metrů.

„Šlo o demonstrativní sebevraždu. Muž takto řešil osobní problémy,“ potvrdila policejní mluvčí Marie Pivková. Hasiči, policisté a strážníci muže přesouvali přes žebřík, který položili přes koryto převaděče. „Zasahovali jsme tam. Muže jsme převezli na psychiatrii do mostecké nemocnice,“ řekl mluvčí Záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Sebevraha se podařilo bez větších problémů zachránit, náhlé zdravotní potíže ovšem zasáhly mladého chomutovského strážníka. „Tento člověk byl jedním z nás, byl strážníkem, kterému během zákroku selhalo v jeho mladém věku zdraví a o jehož záchranu se nakonec snažili všichni přítomní. Tento strážník svůj boj nakonec prohrál a my s velikou úctou, pokorou a smutkem vzdáváme jemu hold a soucítíme s jeho rodinou," napsali městští policisté na svém Facebooku. 

pjotri ( 10. listopadu 2018 14:46 )

Nechci prudit, ale nenapsali, kolik tomu straznikovi bylo. Pokud byl mladej, tak mel, evidentne nejaky potize, ktery, pokud by se tato akce neuskutecnila, kleplo by ho to treba o pul dne pozdeji. Podle mne to mel stejne spocitany, otazkou bylo, KDY hio to klepne.

petrw ( 10. listopadu 2018 06:56 )

illenne souhlas ani nevi kdy je bude potrebovat dement usmrkany a ty dole zmetku sklapni karelhlavaty

petrw ( 10. listopadu 2018 06:54 )

2pejsek2 presne tak to musí cloveku zvednout adrenalin když kolikrat jdou na nejake drama ....at skacou z oken dementi a lezou na sloupy!! Život bych za ne nedal!

illenne ( 9. listopadu 2018 16:07 )

vilda696 Ne, my budeme oslavovat sebevraha kvůli tobě . Tahat na lafetě by měli tebe hlupáku , hloupý komentář=hloupý člověk, ale to ty o sobě asi nevíš. Zemřel mladý člověk a ty si s toho ještě děláš srandu. Tohle je tragédie a nezajímá mne nějaký sebevrah a ještě demonstrativní .

mak ( 9. listopadu 2018 15:09 )

Oni policajti v Chonitove nemají povinné zdrav.testy a lek.vysetreni? Popotahovat doktora, co mu dá štempl. A sebevrahy nezachranoavg, cela akce a cela léčba stoji tolik peněz. Chce kam, nazdar. Sebevrahum, fetskum, narkomanum, bezdakum se vse zaplati z peněz danovych popoatniku, a když daňový poplatník potrebuje nutne léky, ocnibpomucky,atb,základní osetreni zubu, zase si to zaplati. To jako proc?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání