Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Za smrt čtyř lidí u Drhovle může kamioňák? Při odbočování rozmašíroval osobák, hrozí mu 6 let

Autor: ČTK - 
9. listopadu 2018
10:32

Smrtí čtyř lidí skončila čtvrteční nehoda na Písecku. Řidiči nákladního automobilu, který nehodu patrně způsobil, hrozí až šestileté vězení. Policisté jej podezřívají z trestného činu usmrcení z nedbalosti. 

Tragická havárie se stala na silnici I/4 u Drhovle. Nákladní vůz přejel při odbočování do protisměru a zřejmě si nevšiml projíždějícího auta, které do něj narazilo. V něm cestovali čtyři lidé a všichni zemřeli. 

V osobním voze cestoval dvaadvacetiletý muž a ženy ve věku 54, 76 a 83 let. Tři z nich zemřeli hned po nárazu, jedna žena sice žila po příjezdu záchranářů, ale už ji nemohli pomoci.

„Řidič nákladního vozidla byl zraněn lehce a byl převez do strakonické nemocnice. Dechová zkouška na alkohol tohoto řidiče byla negativní. Při nehodě vznikla škoda za 480.000 korun," uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. Nehoda se stala po 15:00 a silnice byla v místě události neprůjezdná do 21:15.

Na jihočeských silnicích zemřelo v tomto týdnu sedm lidí. Od začátku roku si nehody v regionu vyžádaly 59 obětí. Za celý loňský rok zahynulo při haváriích na jihu Čech 52 lidí.

Jarabak ( 9. listopadu 2018 11:50 )

U těchto nehod, které na první pohled vypadají jasně, bývá potřeba zjistit, jakou rychlostí jel ten osobák. Často se totiž stává, že auta nedodržují povolenou rychlost a ten odbočující se oprávněně domnívá, že má dost času, protože tady je typicky padesátka, sedmdesátka nebo devadesátka. V případě, že řidič osobáku jel výrazně rychleji, než měl, by měla být zavinění odbočujícího kamionu překvalifikováno na spoluzavinění. A v případě, že řidiči, co jeli moc rychle přežijí, mají být trestáni jako spoluviníci. Dalším typickým příkladem, kdy se zdá, že viník je jasný, ale není tomu tak, je případ, kdy ten osobák třeba nesvítil a tudíž nebyl dostatečně vidět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání