Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Pašeračka“ Tereza je v šoku! Obžaloba měla tajnou zbraň: Na poslední chvíli povolali nového svědka!

Autor: chal - 
8. listopadu 2018
18:20

Další nečekaný zvrat přineslo soudní jednání s českou „pašeračkou“ zadržovanou v Pákistánu. Tereza (22) už se možná radovala z toho, že její obhajoba poslala žalobce mimo hru, jenže opak byl pravdou. 

 „Ve čtvrtek byl dokončen výslech pracovníka celní správy,“ řekla Blesku mluvčí Ministerstva zahraničních věcí ČR Michaela Lagronová. „V pondělí 12.11. bude nejspíše poslední soudní stání. Následně, dost možná právě v pondělí, by mělo být stanoveno datum vynesení finálního verdiktu,“ dodala. Jenže zdroj přímo z Pákistánu hovoří o nečekaném zvratu v celém procesu se zadržovanou Češkou!

Podle zdroje Blesku z Pákistánu si státní zástupce vyžádal předvolání ještě jednoho svědka. Teprve po jeho výslechu bude definitivně jasné, jaké karty tenhle proces Tereze vlastně rozdal a soudci už nebude nic bránit ve vynesení rozsudku. Poslední soudní stání s údajnou pašeračkou tedy podle všeho proběhne v pondělí.

O Terezině vině či nevině tak soud pravděpodobně rozhodne už v listopadu. A obviněná Češka má podle všeho z rozsudku strach. Posledních pár dní už k soudu nechodí s úsměvem od ucha k uchu, jak jsme byli zvyklí. Tereza si možná konečně uvědomila, co jí reálně hrozí. A  rozhodně to není nic, co bychom jí mohli závidět.

Pokud soud uzná Terezu vinnou, bude přemístěna do normálního vězení, kde panují řádově horší podmínky, než ve vazbě u celníků, kde je od lednového zatčení zavřená. Podle bezpečnostního experta Andora Šándora není otázkou, jestli Pákistánci Terezu zavřou, ale na jak dlouho. A podle něj to jen pár měsíců nebude.

„Je pravděpodobné, že v pákistánském vězení stráví dlouhou dobu,“ vyjádřil se pro Blesk. V nápravném zařízení se prý Tereza může těšit nejen na horší podmínky než u celníků, ale také na nevraživost spoluvězeňkyň. Ty jí mohou znepříjemňovat život kvůli odlišné víře. „Pravděpodobně bude zařazena mezi normální vězeňkyně, většinou muslimky. Jestli je nevěřící, bude vystavena konfrontaci s ostatními ženami i kvůli tomu,“ vysvětlil Šándor.

Terezu letos 10. ledna zadrželi pákistánští celníci, když odlétala ze země s devíti kily heroinu v kufru. Zadržená žena od začátku tvrdí, že o opiátu nevěděla, a někdo jí ho tam nastrčil. Podle Andora Šándora je to ale nesmysl, a Tereza musela moc dobře vědět, co dělala.

mbures ( 10. listopadu 2018 15:48 )

Dvacet nebo doživotí. Já bych navrhl trest smrti.

zamlzena ( 9. listopadu 2018 17:32 )

Poučení určitě potřebuje, ale ponižování nikdy nikomu neprospělo k nápravě. Měla by dostat společnoíu celu s ateistkou nebo s křesťankou. Možná ale i přistoupí na islám, jelikož bude potřebovat vše nějak přežít.Byla pěkně zvrhlá povaha, takže nakonec je to pro ni i záchrana. Kdoví jak by skončila jako prostitutka.

petrw ( 9. listopadu 2018 17:20 )

prazande1

montevideo ( 9. listopadu 2018 16:32 )

Typuji to na 20 let.

Thyronx ( 9. listopadu 2018 16:14 )

odpad. Ostatně co očekávat od Čecha v zahraničí? Vyhýbám se jim už 33 let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání